Vítejte v našem neodolatelném receptu na domácí kávovou zmrzlinu – snadnou a rychlou mraženou pochoutku, kterou připravíte pouze ze 4 jednoduchých ingrediencí! Káva se setkává s krémovou lahodností zmrzliny v tomto dokonale vyváženém receptu, který uspokojí vaši touhu po osvěžujícím a lahodném dezertu. S pomocí našeho průvodce budete mít za chvilku hotový lahodný mls, který okouzlí vaše chuťové buňky a zároveň ušetří váš čas. Připravte se na jedinečný zážitek z domácí kávové zmrzliny a pusťte se s námi do kulinářského dobrodružství!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí kávová zmrzlina
Co budeme potřebovat:
- 400 ml smetany ke šlehání 33%
- 150 g kondenzovaného mléka
- 4 g instantní kávy
- 40 g čokoládových lupínků
Na zdobení:
- čokoládové lupínky
- kávové zrny
Jak budeme postupovat:
1. Smetanu ke šlehání – (studenou, právě vytaženou z lednice) vyšlehejte s instantní kávou do měkkých špiček pomocí mixéru.
2. Následně přilévejte kondenzované mléko – mixujte, dokud nebude hladká a dokud se nevytvoří pevné špičky, pak přidejte čokoládové lupínky – promíchejte stěrkou.
3. Vzniklou směs přendejte do zapékací misky – rovnoměrně ji rozetřete.
4. Misku pevně uzavřete a uložte do mrazničky, pak zmrzlinu nechejte 3-4 hodiny zmrazit – není třeba ji míchat!
5. Potom vyjměte zmrzlinu z mrazáku a nechte ji 5 minut zahřívat. Pak ponořte naběračku na zmrzlinu do horké vody a porcujte s ní zmrzlinu do pohárů nebo kelímků.
6. Pokud chcete, můžete zmrzlinu ozdobit čokoládovými lupínky a kávovými zrny.
7. Domácí kávovou zmrzlinu podávejte s velkým potěšením!
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!