Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit recept na neuvěřitelně rychlý rybízový koláč. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající pekař i pekařka!
Recept na neuvěřitelně rychlý rybízový koláč:
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 vejce
- špetka soli
- 12 lžic krystalového cukru
- 12 lžic mléka
- 12 lžic rostlinný olej
- 12 lžic mouky + 2 g vanilinu + 10 g prášek do pečiva
- 200 g lesní bobule – rybízy
Křupavé složky – drobenka:
- 30 g másla + 40 g cukru +40 g mouky
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozklepněte do mísy, přisypte sůl a krystalový cukr – vyšlehejte metličkou, dokud se zrnka cukru nerozpustí, poté vlijte mléko a rostlinný olej – znovu promíchejte.
2. Do směsi prosejte mouku s vanilin a prášek do pečiva – prohněťte a vypracujte těsto a pak vmíchejte lesní plody rybízy – důkladně promíchejte.
3. Pekáč vyložte pergamenem, nalijte na něj těsto a rovnoměrně ho rozprostřete po dně. Na korpus smíchejte v samostatné míse máslo s cukrem a moukou, abyste vytvořili drobenku a posypejte ní povrch koláče.
4. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 35 minut.
5. Po upečení ho podávejte s láskou a grácií.
Přátelé přejeme vám všem dobrou sladkou chuť!