Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na nadýchaný a šťavnatý dezert s lesními plody, je tím pravým. Chutná bobulovitá pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.
Nadýchaný a šťavnatý dezert s lesními plody
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 vejce
- 100 g cukru
- 2 lžičky vanilkového cukru
- špetka soli
- 69 g zakysaná smetana
- 80 g rostlinný olej
- 140 g mouk + 10 g prášek do pečiva + 30 g škrobu
Ostatní:
- 300 g lesní bobule
- moučkový cukr – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozšlehejte v míse, přisypte krystalový a vanilkový cukr, osolte – vyšlehejte dohladka. Do vaječné směsi pak vmíchejte zakysanou smetanu a přilijte rostlinný olej – promíchejte.
2. Odděleně vmíchejte mouku, prášek do pečiva a 30 g škrobu, poté suché přísady prosejte do vaječné směsi a vypracujte těsto.
3. Následně lesní plody – bobule obalte ve škrobu a zapékací misku vyložte pergamenem – dno i boky, poté nalijte 1/3 těsta do formy a zarovnejte ho podél dna.
4. Na těsto rozprostřete 1/2 bobulí, zalijte druhou částí těsta a těsto opět naplňte bobulemi a zbytek těsta nalijte nahoru.
5. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 180 °C.
6. Po upečení jsme získali bobulovitý nadýchaný koláč s jemnou chutí, který ještě posypejte moučkovým cukrem.
7. Podávejte ho s velkou láskou a velkou chutí
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!