Vítejte u chuťového zážitku, který v sobě ukrývá kouzlo minulosti – Jednoduchý babiččin třešňový koláč. Tento poklad nás zavádí do rodinných tradic a nabízí chuťovou symfonii, kde se šťavnaté třešně spojují s křehkým těstem. Každý kousíček je jako nostalgie z dětství, a dnes vám ukážeme, jak si tento kulinářský drahokam přivést do vlastní kuchyně. Připravte se na jednoduchou a osvěžující cestu do světa tradičních chutí a pocitů.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jednoduchý babiččin třešňový koláč
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 80 g mouky – (1/2 hrnku)
- 1 špetka soli
- 3 vejce
- 10 g vanilkového cukru – (1 sáček)
- 100 g cukru – (1/2 šálku)
- 250 g mléka – (1 šálek)
- 2 lžíce rozpuštěné máslo – (28 g)
Plnění:
- 750 g třešně
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy si nasypejte mouku, přidejte špetku soli – promíchejte.
2. V jiné míse si rozklepněte vejce – vyšlehejte, pak přisypejte vanilkový cukr, cukr a mouku – pokračujte ve šlehání.
3. Následně za stálého šlehání přilijte mléko, rozpuštěné máslo.
4. Do ozdobné kulaté mísy si naaranžujte vypeckované třešně a zalijte je těstem.
5. Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 170 °C.
6. Nakonec upečený koláč ozdobte – posypejte moučkovým cukrem.
7. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!