Vstupte do naší zmrzlinové fantazie a poznejte úžasnou sladkou chuť mraženého dezertu. Dnes si připravíme báječnou domácí ananasovou zmrzlinu s kondenzovaným mlékem a smetanou – z pouhých 3 ingrediencí! Příprava je velmi jednoduchá a přináší okouzlující potěšení z ananasu v každé lžičce, kterou ochutnáte. Je ideální pro horké letní dny a velmi vhodná i jako studený dezert na oslavy a příležitosti.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Ananasová zmrzlina z kondenzovaného mléka a smetany
Co budeme potřebovat:
- 500 g ananas – plechovka
- 380 g kondenzované mléko
- 500 ml smetana
Zdobení:
- 50 g strouhaná čokoláda – volitelně
Jak budeme postupovat:
1. Dejte ananas bez šťávy do mixéru – rozmixujte ho a poté ho sceďte.
2. Kondenzované mléko nalijte do mísy a přidejte zcezený ananas – promíchejte.
3. Do jiné mísy nalijte smetanu – vyšlehejte ji do středně hustého krému a vlijte do ní směs kondenzovaného mléka s ananasem – promíchejte a vyšlehejte do hladkého krému.
4. Následně krém nalijte do mísy a uložte do lednice nebo mrazáku.
5. Nakonec zmrzlinu ozdobte – posypejte strouhanou čokoládou a podávejte ji s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám sladkou dobrou chuť!