Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapečené závitky z panenky plněné slaninou a kapary podávané s lahodným strouhaným kari květákem. Příprava jídla vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené závitky z panenky plněné slaninou a kapary podávané s lahodným strouhaným kari květákem
Co budeme potřebovat:
- 700 – 800 g vepřové panenky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
Náplň:
- 250 g slaniny
- tymián – podle chuti
- 2 lžíce kaparů
Příloha:
- 0,5 kg květáku
- 2 lžíce oleje + 30 g másla – na smažení
- sůl – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
- 0,5 lžičky mleté sladké červené papriky
- 0,5 lžičky kari
Na zdobení:
- čerstvá nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové panenky rozkrojte napůl, půlky opatrně překrojte jemným zářezem, pak je přikryjte fólií a vyklepejte, poté je z obou stran posypejte solí a mletým černým pepřem.
2. Potom na ně položte plátky slaniny vedle sebe s konci na sebe, posypejte je tymiánem, pak naaranžujte zelené kapary a následně srolujte do závitku a upevněte špejlí, aby se nerozpadly.
3. Propíchněte je podle obrázku a videa a pak je překrojte na polovinu.
4. A poté je položte vedle sebe na plech vyložený pergamenem a přikryjte je mokrým pergamenem.
5. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.
6. Růžičky květáku nastrouhejte na struhadle a přendejte je do pánve s rozehřátým olejem a máslem – promíchejte a povařte na mírném ohni, pak dochuťte solí, mletým černým pepřem, mletou sladkou červenou paprikou a kari kořením – vařte 3-4 minuty.
7. Zapečené závitky z panenky plněné slaninou a kapary podávané s lahodným strouhaným kari květákem podávejte hlavně s velkou láskou a chutí a ještě je ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!