Jablečná buchta se smetanou a mákem: Jednoduchý a lahodný recept

Kdo by si pomyslel, že spojení máku, jablek, smetany a rozpuštěné čokolády, může chutnat tak skvěle. Nicméně tento recept dokazuje, že je tomu opravdu tak. Dnes to konkrétně bude chutná jablečná buchta se smetanou a mákem.

Makové moučníky jsou známé především v Evropě, řada cizinců se s nimi jinde nesetkala a ani netuší, že se tato skvělá surovina může využívat během pečení. A přitom jde o takovou lahůdku. Recept je trošku náročnější na přípravu, o to víc si jej pak ale vychutnáte. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto výbornou jablečnou buchtu s mákem!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Jablečná buchta se smetanou a mákem: Recept zde
Zdroj: femina.hu

Jablečná buchta se smetanou a mákem

Co budeme potřebovat:
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g cukru krystal
  • 3 ks jablek
  • 4 ks vajec
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 200 g mletého máku
  • 500 ml zakysané smetany
  • 3 lžíce oleje
  • 1 pytlík vanilkového cukru
  • lžičku mleté skořice
  • 200 g čokolády
  • 2 lžíce oleje (na polevu)

Jak budeme postupovat:

1. Začneme tím, že si oloupeme a nakrájíme jablko na drobné kousky a zasypeme skořicí.

2. V míse si vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej, zakysanou smetanu. Nakonec přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl a mák.

3. Na úplný konec přidáme i nakrájená jablka se skořicí. Důkladně promícháme až do podoby hladkého těsta.

4. Připravíme si plech, který si vyložíme pečícím papírem. Těsto na plech rovnoměrně navrstvíme. Pečeme při 170 stupních zhruba 25-30 minut.

5. Nakonec poleva. Rozpustíme si čokoládu ve vodní lázni. Po dopečení a vychladnutí jednoduše naší jablečnou buchtu zalijeme touto čokoládou.

Máme hotovo! Přejeme dobrou chuť! 🙂