Vítejte u jedinečného receptu na čokoládově-kokosový dort s banány, který si vychutnáte bez nutnosti pečení! Tento dezert je dokonalou kombinací lahodné čokolády, svěžích banánů a kokosových vloček, které vás rozhodně dostanou svou sladkou chuťovou symfonií. Navíc, díky tomu, že se dort připravuje bez pečení, je jeho příprava jednoduchá a šetříte si čas i energii. Překvapte své blízké nebo si dopřejte chvíli sladkého užitku sami – tento čokoládově-kokosový dort s banány si zamilujete na první ochutnání!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládově-kokosový dort s banány bez pečení
Co budeme potřebovat:
Pro první vrstvu:
- 1 litr mléka
- 2 sáčky čokoládového pudinkového prášku (po 45 g)
- 6 lžic cukru
- 50 g másla
- 300 g sušenek
Pro druhou vrstvu:
- 1 litr mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku (po 45 g)
- 6 lžic cukru
- 50 g másla
- 200 g kokosových vloček
Pro třetí vrstvu:
- 200 ml smetany ke šlehání min. 30 %
- 1 kg banánů
Pro čtvrtou vrstvu:
- 50 g másla
- 2-3 lžičky mléka
- 150 g čokolády
Dezert jsme připravili na obdélníkovém plechu o rozměrech 25 x 30 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si první vrstvu: Mléko nalijte do hrnce se silným dnem, pak nasypejte čokoládový pudinkový prášek a cukr – velmi dobře promíchejte metličkou.
2. Následně Přidejte máslo, poté hrnec postavte na mírný oheň a za stálého míchání vařte obsah 1-2 minuty od varu – pudink by měl zhoustnout.
3. Po uvaření pudink odstavte z ohně a ihned do něj přidejte mixérem rozdrcené sušenky – dobře promíchejte metličkou.
4. Vzniklou směs přeneste na pánev – rovnoměrně rozetřete.
5. Připravte si druhou vrstvu: Mléko nalijte do hrnce se silným dnem, pak nasypejte vanilkový pudinkový prášek a cukr – velmi dobře promíchejte metličkou, aby se nevytvořily hrudky.
6. Následné přidejte máslo a hrnec postavte na mírný oheň a za stálého míchání vařte pudink 1-2 minuty od okamžiku, kdy začne vřít – měl by zhoustnout.
7. Po uvaření pudink odstavte z ohně a ihned do něj vsypejte kokosové vločky – velmi dobře promíchejte.
8. Směs přeneste na pánev – rovnoměrně ji rozetřete na první vrstvu a nechte zcela vychladnout.
9. Připravte si třetí vrstvu: Banány oloupejte a podélně rozkrojte na polovinu a pak je položte na povrch kokosové vrstvy.
10. Smetanu ke šlehání – studenou, právě vyndanou z lednice vyšlehejte mixérem, dokud se neobjeví tuhé špičky – rovnoměrně ji rozetřete po povrchu banánů.
11. Připravte si čtvrtou vrstvu: Máslo, mléko a nalámanou čokoládu dejte do malého hrnce a za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud se nerozpustí a zcela nespojí.
12. Nechte polevu vychladnout a poté ji rozetřete po povrchu dezertu a uložte na 2 hodiny do lednice.
13. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!