Výborný karamelový krém, který se hodí do všech dezertů

Hledáte-li ideální karamelový krém do vašeho dezertu, pak je vaše hledání u konce! Dnes si totiž společně přichystáme právě zmíněný karamelový krém. Díky své jemnosti a nadýchanosti se hodí téměř do všech dezertů. Krém můžete využít i jako dochucení klasického ovoce, například banánů. Recept vás také osloví svou jednoduchou a rychlou přípravou. Hotovo jej máte za pár minut! U plotny tedy nemusíte trávit zbytečně mnoho času jen kvůli krému a můžete se věnovat jiným věcem. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat výborný karamelový krém!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Výborný karamelový krém, který se hodí do všech dezertů!
Zdroj: sovkusom.ru

Karamelový krém

Co budeme potřebovat:

  • 300 g cukru krystal
  • 600 ml mléka
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 4 ks vajec
  • špetka soli

Jak budeme postupovat:

1) Začneme tím, že si rozpustíme 150 g cukru s 2-3 lžícemi vody. Sirup neustále mícháme, dokud nám nezhoustne a neztmavne.

2) Poté přidáme zbylý cukr a postupně přiléváme mléko. Trochu mléka si ponecháme.

3) V dalším kroku si vyšleháme ve zbylém mléku vejce a přidáme také hladkou mouku. Tuto směs poté nalijeme do vařícího mléka a následně uvaříme hustý pudink.

4) Poté necháme vychladnout. Chceme-li krém ještě jemnější, přidáme ke studenému pudinku 200 g másla a vyšleháme do hladka. Máme hotovo!

Sdílejte tento recept na výborný karamelový krém také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na výbornou dvoubarevnou bábovku.