Sýrový zážitek na talíři: Zapečené zelné placky se sýrem!

Představujeme vám nevšední pochoutku – zapečené zelné placky se sýrem. Tento jednoduchý a chutný recept je přesně tím, co hledáte pro své večerní menu. V této lahodné kombinaci najdete chuťovou symfonii jemného zelí a sytého sýru. Jednoduchost přípravy a bohatá chuť udělají z těchto placek nejen oblíbenou volbu pro rychlou večeři, ale i vítaným hostem na rodinných oslavách či večírcích s přáteli.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Sýrový zážitek na talíři: Zapečené zelné placky se sýrem!
Zdroj: retete-usoare.eu

Zapečené zelné placky se sýrem

Co budeme potřebovat:

  • 250 g bílého zelí
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • 70 g sýra
  • 100 g mouky
  • sůl – podle chuti
  • olej – na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Zelí nakrájejte na jemno, cibuli na kostičky a dejte je do hluboké mísy.

2. Následně přidejte rozklepnuté vejce, nasypejte strouhaný sýr, přisypejte prosátou mouku a sůl podle chuti – dobře promíchejte vidličkou.

Sýrový zážitek na talíři: Zapečené zelné placky se sýrem!
Zdroj: retete-usoare.eu
Sýrový zážitek na talíři: Zapečené zelné placky se sýrem!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Vzniklou směs přeneste do vymazané a rozehřáté pánve – rovnoměrně rozetřete.

Sýrový zážitek na talíři: Zapečené zelné placky se sýrem!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Přikryjte pánev pokličkou a smažte zelné placky 15-20 minut na mírném ohni.

5. Poté je otočte na druhou stranu pomocí talíře a opět přikryjte pokličkou – smažte dalších 10 minut na mírném ohni dozlatova a do křupava.

Sýrový zážitek na talíři: Zapečené zelné placky se sýrem!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Po upečení placku přeneste na talíř a podávejte ji s velkou chutí a láskou.

Sýrový zážitek na talíři: Zapečené zelné placky se sýrem!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Také ji můžete podávat s oblíbeným dresinkem, který máte rádi.

Sýrový zážitek na talíři: Zapečené zelné placky se sýrem!
Zdroj: retete-usoare.eu

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!