Lilek plněný mletým masem ve skvělé omáčce – Netradiční, ale o to chutnější!

Vítejte ve světě netradičního, ale ohromně chutného receptu! Dnes vám představíme výjimečný pokrm, který okouzlí vaše chuťové pohárky – lilek plněný mletým masem ve skvělé omáčce. Tato lahůdka nabízí harmonii jemné chuti lilku, bohatosti mletého masa a šťavnaté omáčky, která celý pokrm povyšuje na nezapomenutelný zážitek.

Zapomeňte na obvyklá jídla a dejte šanci této skvělé kombinaci, která oslní vaše smysly. Ponořte se do světa nových vjemů a nechte se unést jedinečnou kombinací přísad, které společně vytvářejí nepřekonatelnou chuťovou symfonii.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Lilek plněný mletým masem - Netradiční, ale o to chutnější!
Zdroj: retete-usoare.eu

Lilek plněný mletým masem

Co budeme potřebovat:

  • 3 lilky
  • 250 g mletého masa
  • 2 cibule
  • 1 rajče
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti
  • 1 lžička sladké červené mleté papriky
  • 50 ml oleje

Na omáčku:

  • 200 ml rajčatového vývaru
  • 200 ml vody
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Válečkem přejeďte po všech stranách každého lilku, měly by změknout. Poté konce odstraňte a udělejte podélný neúplný řez.

Lilek plněný mletým masem - Netradiční, ale o to chutnější!
Zdroj: retete-usoare.eu
Lilek plněný mletým masem - Netradiční, ale o to chutnější!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Připravte masovou směs: Do hluboké mísy dejte mleté maso, vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, rajčata, dále přisypejte mletou červenou papriku, sůl a mletý černý pepř podle chuti – velmi dobře promíchejte a vzniklou směsí naplňte lilky.

Lilek plněný mletým masem - Netradiční, ale o to chutnější!
Zdroj: retete-usoare.eu
Lilek plněný mletým masem - Netradiční, ale o to chutnější!
Zdroj: retete-usoare.eu
Lilek plněný mletým masem - Netradiční, ale o to chutnější!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Připravte omáčku: Rajčatový vývar a vodu smíchejte s česnekem prolisovaným přes lis na česnek, dochuťte solí a mletým černým pepřem podle chuti.

Lilek plněný mletým masem - Netradiční, ale o to chutnější!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Lilky položte na grilovací pánev nebo jinou pánev a povrch polijte olejem.

Lilek plněný mletým masem - Netradiční, ale o to chutnější!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Následně omáčku rozetřete na povrch a také kolem plněných lilků.

Lilek plněný mletým masem - Netradiční, ale o to chutnější!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Vařte je 30 minut od doby varu na mírném ohni pod pokličkou.

Lilek plněný mletým masem - Netradiční, ale o to chutnější!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Plněné lilky podávejte s vařenou rýží a omáčkou, ve které se vařily!

Lilek plněný mletým masem - Netradiční, ale o to chutnější!
Zdroj: retete-usoare.eu

Přátele, přejeme vám dobrou chuť!