Vítejte ve světě netradičního, ale ohromně chutného receptu! Dnes vám představíme výjimečný pokrm, který okouzlí vaše chuťové pohárky – lilek plněný mletým masem ve skvělé omáčce. Tato lahůdka nabízí harmonii jemné chuti lilku, bohatosti mletého masa a šťavnaté omáčky, která celý pokrm povyšuje na nezapomenutelný zážitek.
Zapomeňte na obvyklá jídla a dejte šanci této skvělé kombinaci, která oslní vaše smysly. Ponořte se do světa nových vjemů a nechte se unést jedinečnou kombinací přísad, které společně vytvářejí nepřekonatelnou chuťovou symfonii.
Lilek plněný mletým masem
Co budeme potřebovat:
- 3 lilky
- 250 g mletého masa
- 2 cibule
- 1 rajče
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 1 lžička sladké červené mleté papriky
- 50 ml oleje
Na omáčku:
- 200 ml rajčatového vývaru
- 200 ml vody
- 3 stroužky česneku
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Válečkem přejeďte po všech stranách každého lilku, měly by změknout. Poté konce odstraňte a udělejte podélný neúplný řez.
2. Připravte masovou směs: Do hluboké mísy dejte mleté maso, vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, rajčata, dále přisypejte mletou červenou papriku, sůl a mletý černý pepř podle chuti – velmi dobře promíchejte a vzniklou směsí naplňte lilky.
3. Připravte omáčku: Rajčatový vývar a vodu smíchejte s česnekem prolisovaným přes lis na česnek, dochuťte solí a mletým černým pepřem podle chuti.
4. Lilky položte na grilovací pánev nebo jinou pánev a povrch polijte olejem.
5. Následně omáčku rozetřete na povrch a také kolem plněných lilků.
6. Vařte je 30 minut od doby varu na mírném ohni pod pokličkou.
7. Plněné lilky podávejte s vařenou rýží a omáčkou, ve které se vařily!
Přátele, přejeme vám dobrou chuť!