Lahodná domácí pastýřská pomazánka se smetanou

Pastýřská pomazánka se smetanou je lahodným a sýrovým pokrmem, který si zamilují milovníci sýrů a tvarohu. Je rychle a snadno připravená a skvělá pro různé příležitosti – od rodinných oslav po posezení s přáteli. Pojďte ochutnat tento vynikající recept a užijte si chvíle plné chutí a radosti!

Zdroj: Romana Važanská
Co budeme potřebovat:
  • 250 g jemně nastrouhaného goudy (typu sýra)
  • 200 g husté kysanky (tvarohu)
  • 90 g majonézy
  • 1 velká stroužek česneku
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
  • Sůl a pepř dle chuti

Jak budeme postupovat:

1) Ve vhodné misce smíchejte jemně nastrouhaný gouda, hustou kysanku a majonézu.

2) Oloupejte a jemně nasekejte velký stroužek česneku a šalotku. Přidejte je do mísy se směsí sýra a tvarohu.

3) Přidejte do pomazánky nasekanou hladkolistou petrželku.

4) Ochutnejte a případně dosolte a opepřete dle své chuti.

5) Dobře promíchejte všechny suroviny, dokud nezískáte hladkou a jednolitou konzistenci.

6) Hotovou pastýřskou pomazánku dejte do nádoby a uložte do chladničky, aby si ingredience dobře prošly chutí.

7) Pomazánku podávejte s čerstvým pečivem, chlebem nebo grilovanými plátky zeleniny. Můžete ji také použít jako náplň do sendvičů nebo jako dip k nachosům a sušenkám.