Vychutnejte si nebeský dezert s čokoládovou a mandlovou chuťovou explozí! Tato lákavá čokoládově-mandlová roláda z kondenzovaného mléka vás nadchne svou sladkostí a dokonalou jemností. Připravte se na rozkošnou dobrotu a dejte své chuťové pohárky na pořádnou jízdu! Následujte tento lahodný recept a užívejte si jedinečnou sladkou radost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládově-mandlová roláda z kondenzovaného mléka – bez pečení
Co budeme potřebovat:
- 200 g mandlí
- 100 g čokolády
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 20 g másla
Jak budeme postupovat:
1. Celé mandle vložte do vroucí vody a vařte 3 minuty, poté je sceďte přes sítko, dejte je do mísy a oloupejte.
2. Opékejte je na pánvi na středním ohni 3 minuty, a když jsou opečené, přendejte je do mísy.
3. Mezitím na jemno nastrouhejte čokoládu a přesypejte ji do jiné mísy, pak k ní přilijte kondenzované mléko – promíchejte a vařte 10 minut na mírném ohni do středně husté konzistence.
4. Následně přidejte máslo – pokračujte ve vaření do zhoustnutí a nakonec přidejte oloupané mandle – dobře promíchejte a důkladně rozetřete doprostřed pečicího papíru na plechu, pak srolujte do rolády a uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
5. Podávejte ji s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!