Zapomeňte na klasické recepty! Přinášíme vám netradiční lahůdku – roládu z mletého masa a brambor s lahodnou náplní ze sýru a špenátu. Připravte se na chuťový zážitek, který vás dostane! Sledujte náš recept a nechte se inspirovat novými kulinářskými dobroty.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Roláda z mletého masa a brambor se sýrem a špenátem
Co budeme potřebovat:
- 900 g brambor
- 550 g mletého hovězího masa (nebo jiného podle vašeho výběru)
- 200 g strouhaného sýra
- 170 g špenátu
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 ml kysané smetany
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- několik větviček petrželky
Jak budeme postupovat:
1. Oškrábejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky o tloušťce 2-3 mm.
2. Vystelte plech pečicím papírem a posypte polovinou množství strouhaného sýra.
3. Na plech rozložte plátky brambor ve vrstvách tak, aby byly překrývající se, jak ve směru řádků, tak i v řádcích. My jsme měli šest řádků po osmi plátcích brambor.
4. Brambory posypte zbývajícím strouhaným sýrem.
5. Plech dejte do předehřáté trouby na 170 °C a pečte brambory po dobu 30 minut.
6. Nasekejte cibuli a petrželku na jemno.
7. Na pánvi s trochou oleje osmažte mleté maso, promíchejte a smažte ho minutu. Ochutnejte solí a mletým pepřem podle chuti, promíchejte a vařte další 2-3 minuty.
8. Přidejte cibuli, promíchejte a vařte, dokud se nezměkne. Poté přidejte nasekanou petrželku. Vařte další minutu a pánev odejměte z ohně. Přesuňte směs na talíř.
9. Ve stejné pánvi dejte špenát a vařte ho, dokud se nezměkne a výrazně se nesníží objem. Poté přidejte rozdrcený česnek a promíchejte. Vařte půl minuty a pánvi odejměte z ohně.
10. Přesuňte špenát do mísy s kysanou smetanou a promíchejte.
11. Vyjměte bramborový plát z trouby. Ten vyšel celý a dobře se přichytil na rozpuštěný sýr. Povrch potřete směsí ze smetany a špenátu. Poté na rovnoměrně rozetřete mleté maso.
12. Nyní zakroužkujte plát s náplní do rolády. Pokud se pečicí papír příliš zmokřil, můžete ho vyměnit.
13. Dejte plech s roládou do předehřáté trouby na 180 °C a pečte ji po dobu 10 minut.
14. Roládu vyjměte z trouby a přesuňte ji na servírovací talíř, pečlivě odstraňte pečicí papír.
Přejeme vám dobrou chuť společně s vašimi blízkými!