Chutný a sýtý pokrm na vašem talíři! Vepřová krkovice v jemné omáčce doplněná lahodnými bramborovými kroužky vás zaručeně potěší. Připravte si tento výjimečný recept a pochutnejte si na jedinečných kombinacích chutí. Nenechte si ujít tuto skvělou gastronomickou zkušenost!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová krkovice v jemné omáčce s bramborovými kroužky
Co budeme potřebovat:
- 350 g cibule
- 800 g vepřové maso – krkovice
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 2 lžíce sádla
- bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 1 lžička drcený kmín
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce worcestrová omáčka
- silný vývar – (kuřecí nebo hovězí)
- 160 g nakládané okurky
Příloha:
- brambory
- sůl – podle chuti
- čerstvá petrželka
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte nadrobno a krkovičku nakrájejte na hrubší plátky.
2. Z obou stran je posypejte černým pepřem a solí.
3. Připravte si pánev s rozehřátým olejem a vsypejte do ní nadrobno nakrájenou cibuli – na mírném ohni ji 2-3 minuty osmahněte.
4. Na osmaženou cibuli položte nahrubo nakrájené plátky vepřové krkovice, přidejte bobkový list a nové koření.
5. Následně přilijte sójovou omáčku, worcestrovou omáčku – společně vařte na mírném ohni 2 hodiny.
6. Po uvaření omáčku přeceďte, přidejte nakládané okurky a vařte 10 minut, pak položte vepřovou krkovici – společně povařte.
7. Brambory nakrájejte na kolečka a dejte je do vroucí osolené vody – vařte je 10 minut a poté je osmažte na oleji z obou stran dozlatova a dokřupava.
8. Podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!