Luxusní domácí koblihy plněné vanilkovým krémem, šlehačkou a ovocem

Připravte se na nebeský zážitek pro vaše chuťové pohárky! V dnešním receptu vás čekají lahodné domácí koblihy plněné svěžím vanilkovým krémem, který se rozplývá na jazyku, nadýchanou šlehačkou a osvěžujícím ovocem. Tyto dokonalé sladké kousky jsou skvělou volbou pro každou příležitost, ať už si je dopřáváte jako sladkou odměnu po náročném dni, nebo na slavnostním stolu, aby potěšily vaše hosty. Dejte své pekařské dovednosti do práce a vytvořte si vlastní chuťovou harmonii s těmito lahodnými domácími koblihami. Pusťte se do přípravy a nechte se unést sladkými vůněmi!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Domácí koblihy plněné vanilkovým krémem, šlehačkou a ovocem
Zdroj: chattycupcakes.com

Domácí koblihy plněné vanilkovým krémem, šlehačkou a ovocem

Co budeme potřebovat:

na těsto:

  • 500 g hl. mouky
  • 100 g majonézy
  • 3 žloutky
  • 250 ml mléka
  • 30 g droždí
  • 2 lžíce cukru
  • lžíce rumu – 2
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • olej na smažení

na krém:

  • 1 bal. zlatého klasu
  • 500 ml mléka
  • 1 smetanu na šlehání

Jahody nebo jiné ovoce nakrájené na kousky


Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve si uděláme  kvásek z vlažného mléka, trochy cukru a droždí.

2) Do mísy prosejeme mouku. Majonézu smícháme se žloutky, cukrem a olejem. Přidáme k mouce, osolíme, vše spojíme a vymícháme hladké těsto. Necháme v teple vykynout.

3) Z vykynutého těsta lžíci odebíráme kousky, ze kterých uděláme kuličku a necháme ještě 15 minut kynout.

4) Smažíme dozlatova v dobře rozpáleném oleji.

5) Vychladlé koblihy rozkrojíme v polovině a naplníme pomocí cukrářského sáčku – nejdříve pudink, pak kousky jahod a nakonec šlehačka. Nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si  také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na jednoduchý koláč.