Lehký těstovinový salát s pečeným kuřecím masem a vejcem

Tento lehký a osvěžující těstovinový salát je ideální volbou na oběd s pečeným kuřecím masem, ale také jako lehká večeře s vajíčkem natvrdo. Lahodná kombinace zeleniny, těstovin a kuřecího masa je skvělým způsobem, jak si pochutnat a dopřát si vyvážené jídlo plné chutí a výživy. Dobrou chuť!

Zdroj: Ludmila Vojtíšková
Co budeme potřebovat:
  • 250 g těstovin (např. mašle)
  • 1 kuřecí prsíčko
  • 1 menší paprika (libovolné barvy)
  • 1/2 okurky
  • 1 rajče
  • 50 g tvrdého sýra (např. eidam, gouda)
  • 1 lžíce jogurtu (přírodního nebo řeckého)
  • Himalájská růžová sůl podle chuti
  • Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Grilovací koření
  • 1 lžíce oleje (olivové nebo rostlinné)
  • 1 vejce na natvrdo
  • petrželka na ozdobu
Zdroj: Ludmila Vojtíšková

Jak budeme postupovat:

1) Těstoviny uvařte v osolené vodě podle pokynů na obalu. Po uvaření je sceďte a nechte je vystydnout.

2) Mezitím připravte zeleninu a sýr. Papriku, okurku a rajče nakrájejte na malé kostičky. Tvrdý sýr také nakrájejte na malé kostičky. Všechnu nakrájenou zeleninu a sýr dejte do velké mísy.

3) Přidejte lžíci jogurtu ke zelenině a sýru v misce. Ochutnejte a případně přidejte himalájskou růžovou sůl a čerstvě mletý černý pepř podle své chuti. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.

4) Kuřecí prsíčko nakrájejte na dlouhé proužky. Osolte, opepřete a posypte grilovacím kořením.

5) Předehřejte troubu na 180°C. Na plech dejte pečící papír a na něj naskládejte nakrájená kuřecí prsíčka propíchnutá špejlí. Pokapejte je olejem a pečte v předehřáté troubě po dobu přibližně 10 minut, nebo dokud nejsou prsíčka zlatavá a propečená.

6) V hrnci uvařte vejce na natvrdo (vařte je přibližně 8-10 minut od okamžiku, kdy voda začne vařit). Po uvaření je okamžitě osolte a opláchněte studenou vodou, aby se snáze loupala skořápka. Oloupaná vejce nakrájejte na malé kousky.

7) K studeným těstovinám přidejte zeleninu s jogurtem. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny rovnoměrně spojily.

8) Na závěr ozdobte salát nasekanou petrželkou a podávejte společně s pečeným kuřecím masem na špejli a natvrdo uvařeným vejcem.

Zdroj: Ludmila Vojtíšková