Buchta s vitacitem a chutnou tvarohovou náplní

Tato buchta s vitacitem je dokonalou kombinací sladkého těsta a krémové tvarohové náplně, kterou polevíte vitacitovou polevou. Je to vynikající dezert, který potěší chuťové buňky každého sladkého milovníka. Dobrou chuť!

Zdroj: Marcela Karmasinová
Co budeme potřebovat:
  • 1 sklenka pískového cukru
  • 1 sklenka mléka
  • 1 sklenka oleje
  • 2 sklenky polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva

Náplň:

  • 2 tvarohy plnotučné
  • cukr podle své chuti
  • 4 lžíce rumu
  • 25 dkg másla (nebo zakysaná smetana nebo mascarpone)

Poleva:

  • 1 litr vody
  • džus podle barvy vitacitu
  • 2 vitacity
  • 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
  • trochu cukru

Vyzkoušejte také – Sypaná tvarohová buchta s jahodami, která skvěle doplní odpolední kávu


Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si připravte tvarohovou náplň. Ve větší míse smíchejte tvarohy s cukrem podle své chuti a přidejte rum. Pokud preferujete méně sladkou náplň, můžete snížit množství cukru. Následně přidejte máslo (nebo zakysanou smetanu nebo mascarpone) a důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladkou a krémovou náplň. Dejte stranou.

2) Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech na pečení, který vyložíte pečícím papírem.

3) V další misce smíchejte pískový cukr, mléko, olej a vejce. Poté přidejte polohrubou mouku, kakao a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.

4) Nalijte těsto na připravený plech a rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.

5) Na těsto nanesete připravenou tvarohovou náplň a rozetřete ji také do rovnoměrné vrstvy.

6) Pečte buchtu v předehřáté troubě po dobu asi 30-40 minut, nebo dokud není těsto propečené a zlatavé.

7) Mezitím si připravte polevu. Ve větším hrnci smíchejte vodu, džus (podle barvy vitacitu), vitacity, pudingový prášek a cukr. Krátce povařte až do zesklovatění. Nalijte hotovou polevu na buchtu, až se zcela ochladí a ztuhne.

8) Hotovou buchtu s vitacitem nakrájejte na porce a podávejte. Můžete ji ozdobit podle své fantazie a chuti.