Kuřecí karbanátky v bílé omáčce – velmi jemné a chutné!

Vítejte u další lahodné receptury! Dnes vám přinášíme skvělý pokrm, který si oblíbí nejen milovníci kuřecího masa. Představujeme vám kuřecí karbanátky v bílé omáčce – jedinečně jemné a chutné! Tato kombinace vás zaručeně potěší a přivodí vám radost během každého sousta. Připravte se na pohodovou kulinářskou zážitkovou a pojďme se pustit do vaření!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Kuřecí karbanátky v bílé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce

Co budeme potřebovat:

  • 500 g mletého kuřecího masa (použili jsme stejné množství prsíček a stehýnek)
  • 1 lžička soli
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • 1 stroužek česneku
  • 1 malá cibule
  • 1 vejce
  • ½ hrnku uvařené rýže
  • mouka – na obalení.

Na omáčku:

  • 20 g másla (1 lžíce)
  • 2 lžíce mouky
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti
  • ½ lžičky papriky
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • bylinky – podle chuti (použili jsme petržel a kopr)

Jak budeme postupovat:

1. Připravte masové kuličky: do mletého masa přidejte sůl, mletý černý pepř, prolisovaný česnek a nastrouhanou cibuli. Dobře promíchejte.

2. Přidejte vejce a uvařenou rýži. Dobře promíchejte.

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Vytvořte z masové směsi malé kuličky a obalte je v mouce. Abyste měli kuličky stejně velké a abyste si neumazali ruce, použijte na porcování masové směsi lžíci s průměrem 5 cm. Průměrně získáte 12 kuliček.

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Opečte je 3-4 minuty na rozpálené pánvi s trochou oleje, dokud nezískají zlatou kůrčičku. Potom je obrátíme na druhou stranu. Pánev přikryjte poklicí a snižte plamen. Nechte kuličky opéct dalších 5-7 minut.

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu
Kuřecí karbanátky v bílé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Mezi tím připravte omáčku: na rozpálené pánvi rozpusťte máslo. Přidejte mouku a dobře promíchejte.

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Přilijte kuřecí vývar a opět dobře promíchejte, aby se nevytvářely hrudky mouky.

7. Dochuťte omáčku solí, mletým černým pepřem, paprikou a zjemněte ji zakysanou smetanou. Přiveďte ji k bodu varu.

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Do omáčky přidejte masové kuličky. Posypte je nasekanými bylinkami (můžete použít i mražené bylinky) a nechte je dusit na mírném plameni pod poklicí dalších 5-7 minut. Ke konci vaření kuličky můžete obrátit, aby se dobře propojily s omáčkou.

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Přeneste masové kuličky s omáčkou do talířů a podávejte s libovolnou přílohou. My je máme rádi s bramborovým pyré nebo pečenými bramborovými plátky.

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť a příjemné chvíle u stolu s vašimi blízkými!