Vítejte u další lahodné receptury! Dnes vám přinášíme skvělý pokrm, který si oblíbí nejen milovníci kuřecího masa. Představujeme vám kuřecí karbanátky v bílé omáčce – jedinečně jemné a chutné! Tato kombinace vás zaručeně potěší a přivodí vám radost během každého sousta. Připravte se na pohodovou kulinářskou zážitkovou a pojďme se pustit do vaření!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí karbanátky v bílé omáčce
Co budeme potřebovat:
- 500 g mletého kuřecího masa (použili jsme stejné množství prsíček a stehýnek)
- 1 lžička soli
- mletý černý pepř – podle chuti
- 1 stroužek česneku
- 1 malá cibule
- 1 vejce
- ½ hrnku uvařené rýže
- mouka – na obalení.
Na omáčku:
- 20 g másla (1 lžíce)
- 2 lžíce mouky
- 400 ml kuřecího vývaru
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- ½ lžičky papriky
- 1 lžíce zakysané smetany
- bylinky – podle chuti (použili jsme petržel a kopr)
Jak budeme postupovat:
1. Připravte masové kuličky: do mletého masa přidejte sůl, mletý černý pepř, prolisovaný česnek a nastrouhanou cibuli. Dobře promíchejte.
2. Přidejte vejce a uvařenou rýži. Dobře promíchejte.
3. Vytvořte z masové směsi malé kuličky a obalte je v mouce. Abyste měli kuličky stejně velké a abyste si neumazali ruce, použijte na porcování masové směsi lžíci s průměrem 5 cm. Průměrně získáte 12 kuliček.
4. Opečte je 3-4 minuty na rozpálené pánvi s trochou oleje, dokud nezískají zlatou kůrčičku. Potom je obrátíme na druhou stranu. Pánev přikryjte poklicí a snižte plamen. Nechte kuličky opéct dalších 5-7 minut.
5. Mezi tím připravte omáčku: na rozpálené pánvi rozpusťte máslo. Přidejte mouku a dobře promíchejte.
6. Přilijte kuřecí vývar a opět dobře promíchejte, aby se nevytvářely hrudky mouky.
7. Dochuťte omáčku solí, mletým černým pepřem, paprikou a zjemněte ji zakysanou smetanou. Přiveďte ji k bodu varu.
8. Do omáčky přidejte masové kuličky. Posypte je nasekanými bylinkami (můžete použít i mražené bylinky) a nechte je dusit na mírném plameni pod poklicí dalších 5-7 minut. Ke konci vaření kuličky můžete obrátit, aby se dobře propojily s omáčkou.
9. Přeneste masové kuličky s omáčkou do talířů a podávejte s libovolnou přílohou. My je máme rádi s bramborovým pyré nebo pečenými bramborovými plátky.
Přejeme vám dobrou chuť a příjemné chvíle u stolu s vašimi blízkými!