Skrytý poklad v zahradě: Neuvěřitelně lahodná buchta z cukety

Tato lahodná Buchta z cukety představuje skvělé spojení ovocné svěžesti cukety a sladkosti krémového náplně. Je to vynikající způsob, jak využít sezónní cuketu a připravit si něco opravdu výjimečného pro své blízké či hosty. Sestavení náplně s mascarpone a šlehanou smetanou dodá buchtě lehkou a krémovou chuť. A kdo by odolal kousku této sladké pochoutky posypané nastrouhanou čokoládou? Bon appétit!

Zdroj: Veronika Stejskalová
Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 1x cuketa, nastrouhaná
  • 3/4 hrnku cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mléka
  • 3 vejce
  • 2x vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaového prášku

Krém:

  • Mascarpone
  • 2x smetana (4x smetanový fix – na vyšlehaní)
  • 1x zakysaná smetana
  • Cukr moučka dle chuti

Posyp:

  • Nastrouhaná čokoláda

Jak budeme postupovat:

1) Cuketu omyjte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo ji nasekejte na malé kousky.

2) V míse smíchejte nastrouhanou cuketu s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci. Dobře promíchejte.

3) Přidejte olej a mléko a znovu promíchejte, aby se vše spojilo.

4) Postupně přidávejte mouku a kakaový prášek, důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.

5) Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy.

6) Pečlivě uhladit povrch těsta a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C. Buchtu pečte asi 35-40 minut, nebo dokud z ní při zapíchnutí špejlí nevyjde suchá.

7) Mezitím připravte krém. Ve větší míse smíchejte mascarpone s zakysanou smetanou a cukrem moučkou. V jiné míse ušlehejte smetanu s použitím smetanového fixu, dokud nezískáte pevný šlehač.

8) Vyšlehanou smetanu postupně vmíchejte do mascarpone směsi a promíchejte dohladka.

9) Hotovou buchtu nechte vychladnout a naneste krém.

10) Posypete nastrouhanou čokoládou.

Vyzkoušejte recept na lahodnou frgálovou buchtu

Přejeme Vám dobrou chuť.