Vyzkoušejte tento úžasný recept na zapečený květák na pánvi s jarní cibulkou a krémovou mozzarellou. Tato lahodná pochoutka ve tvaru koláče je nejen chutná, ale také rychlá a jednoduchá k přípravě. Bude to jistě hit na vašem stolu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečený květákový koláč na pánvi s jarní cibulkou a mozzarellou – Recept na zapečené pochoutky!
Co budeme potřebovat:
- 450 g květáku
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 3 stroužky česneku
- smetanové máslo – na smažení
- svazek jarní cibulky
Vaječná směs:
- 5 vajec
- 50 ml mléka
- 1 lžíce zakysané smetany
Na zdobení:
- 100 g mozzarelly
Jak budeme postupovat:
1. Oddělte od sebe růžičky květáku a vložte je do osolené vroucí vody. Stroužky česneku nakrájejte nadrobno a dejte je smažit na pánev s máslem – smažte 30 sekund.
2. Následně k němu vsypejte nakrájenou jarní cibulku, poté přidejte uvařený květák a osmažte ho dozlatova – promíchejte vařečkou.
3. Do oválné mísy rozklepněte vejce, které dochuťte solí a černým pepřem – promíchejte metličkou. Dále přilijte mléko a přidejte zakysanou smetanu – ještě jednou promíchejte a směs nalijte na květák na pánvi. Následně nakrájejte mozzarellu na malé kolečka a pěkně ji naaranžujte na povrch, pak ještě ozdobte jarní cibulkou – smažte 2 minuty.
4. Podávejte s láskou a skvělou chutí.
5. Dobrou chuť!