Připravte si tento vynikající kakaový dezert, který spojuje zdravé ovesné vločky a svěží banány se skvělým kávovým espressem. Tento jednoduchý a zdravý recept vás okouzlí svým bohatým aroma a lahodným sladkým zážitkem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kakaový dezert z ovesných vloček a banánů přelitý kávovým espressem
Co budeme potřebovat:
- 120 g ovesné vločky
- 240 g horké mléko
- 200 g banánu – (2-3 kusy)
- 2 vejce
- 30 g kakaa
- 6 g prášek do pečiva
Poleva:
- 130 g moučkový cukr
- 1 lžička jemně mletá zrnková káva
- 30 g espresso káva
Na zdobení:
- nasekané oříšky
Jak budeme postupovat:
1. Ovesné vločky v míse zalijte horkým mlékem a nechte 10 minut odstát.
2. Oloupejte, nakrájejte banán a poté ho v míse rozmačkejte.
3. Následně k němu přidejte rozklepnuté vejce – promíchejte metličkou, poté přisypejte kakao a prášek do pečiva – dobře promíchejte a nakonec přidejte nabobtnané ovesné vločky v mléce – promíchejte.
4. Těsto nalijte do formy vyložené pergamenovým papírem a dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
5. Smíchejte jsi moučkový cukr, mletou kávu a espresso – dobře promíchejte.
6. Získanou polevou přelijte povrch dezertu, ozdobte ho nasekanými oříšky a podávejte ho s láskou a grácií.
Přátelé přejeme Vám všem dobrou chuť!