Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept – zapékané vepřové plátky s houbami a bramborami v bešamelové omáčce!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapékané vepřové plátky s houbami a bramborami v bešamelové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 600 g vepřového masa
- 3 g černého pepře
- 5 g soli
- 2 cibule
- 150 g hub
- 500 g brambor
- 5 g sušené bazalky
- 300 g bašamelové omáčky
Na zdobení:
- jarní cibulka
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso nakrájejte na hrubší plátky a vložte je do máslem vymazané mísy. Osolte a opepřete a položte najemno nakrájenou cibuli.
2. Nakrájejte houby na půlměsíčky a položte je do mísy na cibuli. Totéž proveďte s bramborami. Nakrájejte je na kolečka a položte je pěkně na houby. Osolte, opepřete a posypte sušenou bazalkou. Přelijte bešamelovou omáčkou.
3. Vložte do předehřáté trouby a pečte 30 minut při 180 °C.
4. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby a posypte jarní cibulkou.
5. Podávejte na talíři s láskou a velkou chutí.
Přejeme dobrou chuť!