Vítejte u další skvělé kulinářské lahůdky! Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou je recept, který si získá vaše chuťové buňky i srdce. Tato lahodná kombinace jemného hovězího masa, aromatických žampionů a krémové smetany je ideální volbou pro vydatnou večeři, kterou si můžete vychutnat s rodinou či přáteli. Připravte se na neodolatelnou chuť a jednoduchý postup, který vás zcela nadchne. Pojďme se pustit do vaření a vytvořit si společně výtečný gastronomický zážitek!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou
Co budeme potřebovat:
- 3 cibule (2 bílé a 1 červenou)
- 100 g sádla
- 250 g žampionů
- 2 větvičky zeleného tymiánu
- 70 g rajčatového pyré
- sůl a mletý černý pepř (podle chuti)
- půl sklenice bílého vína
- 1 kg hovězího hovězího masa (bez tuku)
- slunečnicový olej
- 0,5 l hovězího vývaru
- 2 lžičky Worcester omáčky
- 150 ml zakysané smetany
- 200 ml smetany na vaření
- 250 g nakládaných okurek
- máslo
Jak budeme postupovat:
1. Očistěte cibule a nakrájejte je na kostičky. V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte cibule.
2. “Nožičky” žampionů nakrájejte na plátky a přidejte je do hrnce. Dobře promíchejte. Po několika minutách přidáme tymiánové větvičky, rajčatové pyré, mletý černý pepř a bílé víno. Nepřetržitě míchejte, dokud veškerá tekutina nezmizí.
3. Hovězí maso nakrájejte na středně velké kousky, osolte a opepřete podle chuti a opečte v rozpálené pánvi s rostlinným olejem.
4. Jakmile je maso na obou stranách zlatavé, dejte ho do hrnce. Dobře promíchejte a přidejte hovězí vývar, zakysanou smetanu, smetanu na vaření a Worcester omáčku. Opět dobře promíchejte a nechte omáčku vařit na mírném ohni.
5. Nakrájejte nakládané okurky na půlkolečka a opečte je jednu minutu na rozpálené pánvi s kostkou másla.
6. Dejte okurky do hrnce a promíchejte.
7. Poté na rozpálené pánvi s kostkou másla znovu opečte klobouky hub, rozpůlené. Až zezlátnou, přidejte je do hrnce a promíchejte. Nechte omáčku chvíli povařit, poté vypněte oheň.
Užívejte si ho na večeři s radostí spolu s přílohou.
Přejeme vám dobrou chuť s vašimi blízkými!