Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou – ideální volba pro vydatnou večeři!

Vítejte u další skvělé kulinářské lahůdky! Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou je recept, který si získá vaše chuťové buňky i srdce. Tato lahodná kombinace jemného hovězího masa, aromatických žampionů a krémové smetany je ideální volbou pro vydatnou večeři, kterou si můžete vychutnat s rodinou či přáteli. Připravte se na neodolatelnou chuť a jednoduchý postup, který vás zcela nadchne. Pojďme se pustit do vaření a vytvořit si společně výtečný gastronomický zážitek!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou
Zdroj: retete-usoare.eu

Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou

Co budeme potřebovat:

  • 3 cibule (2 bílé a 1 červenou)
  • 100 g sádla
  • 250 g žampionů
  • 2 větvičky zeleného tymiánu
  • 70 g rajčatového pyré
  • sůl a mletý černý pepř (podle chuti)
  • půl sklenice bílého vína
  • 1 kg hovězího hovězího masa (bez tuku)
  • slunečnicový olej
  • 0,5 l hovězího vývaru
  • 2 lžičky Worcester omáčky
  • 150 ml zakysané smetany
  • 200 ml smetany na vaření
  • 250 g nakládaných okurek
  • máslo

Jak budeme postupovat:

1. Očistěte cibule a nakrájejte je na kostičky. V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte cibule.

Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou
Zdroj: retete-usoare.eu

2. “Nožičky” žampionů nakrájejte na plátky a přidejte je do hrnce. Dobře promíchejte. Po několika minutách přidáme tymiánové větvičky, rajčatové pyré, mletý černý pepř a bílé víno. Nepřetržitě míchejte, dokud veškerá tekutina nezmizí.

Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Hovězí maso nakrájejte na středně velké kousky, osolte a opepřete podle chuti a opečte v rozpálené pánvi s rostlinným olejem.

Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Jakmile je maso na obou stranách zlatavé, dejte ho do hrnce. Dobře promíchejte a přidejte hovězí vývar, zakysanou smetanu, smetanu na vaření a Worcester omáčku. Opět dobře promíchejte a nechte omáčku vařit na mírném ohni.

Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou
Zdroj: retete-usoare.eu
Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Nakrájejte nakládané okurky na půlkolečka a opečte je jednu minutu na rozpálené pánvi s kostkou másla.

Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Dejte okurky do hrnce a promíchejte.

Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Poté na rozpálené pánvi s kostkou másla znovu opečte klobouky hub, rozpůlené. Až zezlátnou, přidejte je do hrnce a promíchejte. Nechte omáčku chvíli povařit, poté vypněte oheň.

Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou
Zdroj: retete-usoare.eu

Užívejte si ho na večeři s radostí spolu s přílohou.

Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou
Zdroj: retete-usoare.eu
Hovězí stroganoff se žampiony a smetanou
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť s vašimi blízkými!