Představuji vám úžasný NEPEČENÝ čokoládový dezert s lahodným krémem, který vás nadchne svou chutí. Není třeba zapínat troubu, a přesto si pochutnáte na dokonalém požitku. Pojďte objevit tento fantastický recept a rozpustit se v jeho lahodné chuťové symfonii!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený čokoládový dezert s lahodným krémem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 300 g sušenek s čokoládou
Pro krém:
- 1 vejce
- 1 špetka soli
- 50 g třtinového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 20 g mouky
- 20 g kukuřičného škrobu
- 500 ml mléka
- 50-60 g másla;
Pro polevu:
- 180 g mléčné čokolády
- 90 g šlehačky se 33-36 % tuku
- 90 g nasekaných arašídů
1. Připravte krém: Vejce rozklepněte do hrnce. Přidejte sůl, třtinový cukr, vanilkový cukr, kukuřičný škrob, mouku a míchejte dokud nezískáte hladkou hmotu. Poté přilijte mléko a důkladně promíchejte.
2. Hrnek s krémem dejte na sporák a uvařte na středním ohni za stálého míchání, dokud nezhoustne. Přidejte máslo a dobře promíchejte, dokud se nerozpustí.
3. Spodek formy vystelte sušenkami. Nalijte 1/3 připraveného krému a rovnoměrně ho rozetřete. Postup opakujte ještě dvakrát.
4. Připravte polevu: Mléčnou čokoládu rozemelte a dejte do mísy. Přilijte horkou šlehačku se 33-36 % tuku a neustále míchejte, dokud nezískáte hladkou a krémovou polevu. Přidejte nasekané arašídy a znovu promíchejte.
5. Polevu nalijte na poslední vrstvu krému a rovnoměrně ji rozetřete. Dejte dezert do lednice, dokud se poleva zcela nesrazí.
6. Rozkrájejte na porce a pochutnejte si na tomto výtečném dezertu spolu s vašimi blízkými!
Přejeme dobrou chuť!