Tento malinový cheesecake bude ozdobou vašeho svátečního stolu nebo to může být narozeninový dort pro blízkého. Vypadá vždy skvěle, skvěle i chutná a hlavně je bez mouky a bez cukru! Příprava vám zabere přibližně 10 minut, nakolik je to velmi jednoduchý koláč a sníte ho téměř stejně rychle, jako ho připravíte.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený malinový cheesecake bez mouky a cukru
Co budeme potřebovat:
- 1 balíček – bezlepkové sušenky
- 30 g – máslo
- 1 polévková lžíce – kokosový olej
- 250 g – mascarpone
- 250 g – měkký tvaroh
- med nebo jiné sladidlo podle chuti
- 250 g – maliny
- 1/2 balíčku – želatina v prášku
Jak budeme postupovat:
1. Sušenky rozmixujte tyčovým mixérem na prášek, přidejte rozpuštěné máslo a rozpuštěný kokosový olej.
2. Připravte si kulatou formu na pečení. Pro tyto ingredience je ideální velikost formy 15 cm, jejíž dno vyložte pečicím papírem a navršte na něj sušenkovou směs. Uhlaďte lžící a navrstvěte mascarpone a tvaroh (oslaďte sladidlem, ale klidně použijte med nebo cukr podle chuti). Použijte kvalitní mascarpone, které je pevné, ne imitaci mascarpone, která se v poháru stále pohybuje. Kvalitní mascarpone je husté a hůře se vyndává z nádoby lžící.
3. Na mascarpone navrstvíme malinovou směs – maliny rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši, přidáme polovinu želatiny a kaši jemně zahřejeme v mikrovlnné troubě. Nalijte směs mascarpone a dejte do lednice ztuhnout.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní článek na nepečený malinový cheesecake zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Vynikající rychlý jahodový koláč bez pečení – tento recept si zamilujete!