Užívejte si léto neodolatelným dezertem, který vás zavede na ovocnou kulinářskou cestu! Naše meruňkové řezy s lahodnou kokosovou pěnou jsou skvělou kombinací sladkého ovoce a křehké pěny, která vás doslova dostane. Snadný postup vás provede tímto chutným dobrodružstvím a výsledek potěší nejen vás, ale i vaše blízké. Dejte si tuto osvěžující pochoutku, která vás zaujme nejen svou chutí, ale i jedinečným spojením meruněk a kokosu. Užijte si chuťové taneční kreace s našimi meruňkovými řezy s kokosovou pěnou!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Meruňkové řezy s kokosovou pěnou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 6 ks žloutků
- 360 g polohrubé mouky
- 150 g másla
- 130 g práškového cukru
- 1 lžička vanilkové esence
- kůra z 1/2 citronu
- 200 ml mléka
- 2 lžičky prášku do pečiva
- čerstvé meruňky nebo 1 konzerva meruňkového kompotu
Pro pěnu:
- 6 ks bílků
- 180 g krystalového cukru
- 100 g kokosu
- špetka soli
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte si plech o velikosti 30 x 40 cm a vyložte jej pečicím papírem.
2. Ve velké míse vyšlehejte máslo se 130 g cukru, dokud nezískáte pěnovitou konzistenci. Přidejte žloutky a vanilkovou esenci a pokračujte ve šlehání, dokud nedosáhnete hladké a krémové směsi.
3. Postupně přilijte mléko do směsi a důkladně promíchejte.
4. Do jiné mísy prosejte mouku a prášek do pečiva. Přidejte kůru z citronu a promíchejte.
5. Postupně přidejte moučnou směs do misky s mokrými ingrediencemi a důkladně zamíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
6. Vylijte těsto na připravený plech a vyrovnávejte jej, aby byla vrstva rovnoměrná.
7. Poklaďte těsto čerstvými meruňkami nebo meruňkovým kompotem, který jste předem nechali odkapat.
8. Dejte plech do předehřáté trouby a pečte cca 20 minut, dokud se placičky nezlatavě nezbarví.
9. Mezitím připravte pěnu: vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhé pěny. Postupně přidávejte 180 g krystalového cukru a šlehejte v lesklou pěnu. Přimíchejte kokos a jemně promíchejte vařečkou.
10. Po upečení vyjměte koláč z trouby a potřete ho připravenou pěnou s kokosem.
11. Snižte teplotu trouby na 150 stupňů a dejte plech zpět do trouby s pěnou. Pečte, dokud pěna nezíská zlatavý nádech.
12. Hotový koláč vyjměte z trouby a nechte ho vychladnout.
Nařežte na řezy a podávejte. Dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept i Vašim přátelům!