Nakládaná slanina ve slaném nálevu. Ideální svačinka!

Nikdo z nás nepohrdne chutnou slaninou s cibulí a česnekem. Dnes Vám ale ukážeme, že každý pokrm se dá vylepšit. Připravte si nakládanou slaninu ve slaném nálevu s bobkovým listem, který zvýrazní její chuť. Slaninu můžete zmrazit a kdykoli podávat. Už se Vám sbíhají slinky?

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Nakládaná slanina ve slaném nálevu. Ideální svačinka!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Lahodná nakládaná slanina ve slaném nálevu:

Co budeme potřebovat:

  • 1,5 kg slaniny (nebo vepřových prsou)
  • 10-12 stroužků česneku

Pro slaný nálev:

  • 1 litr vody
  • 8 polévkových lžic nejodizované soli
  • 3-4 bobkové listy
  • 4-5 zrnek černého pepře
  • 4-5 bobulí jalovce.

Jak budeme postupovat:

Připravte slaný nálev:

1) Nalijte vodu do hrnce. Přidejte sůl, bobkové listy, zrnka černého pepře a jalovcové bobule. Míchejte.

2) Slaný nálev vařte 3-4 minuty od varu. Sůl by se v něm měla zcela rozpustit.

Nakládaná slanina ve slaném nálevu. Ideální svačinka!
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Nechte nálev zcela vychladnout.

4) Slaninu nebo vepřová prsa dobře omyjte. Kůru důkladně očistěte od povrchu.

5) Pak nakrájejte slaninu na kousky, aby se lépe vešla do sklenice a lépe se ochutila.

Nakládaná slanina ve slaném nálevu. Ideální svačinka!
Zdroj: Retete-usoare.eu

6) Česnek nakrájejte na tenké plátky.

Nakládaná slanina ve slaném nálevu. Ideální svačinka!
Zdroj: Retete-usoare.eu

7) Na dno čisté suché sklenice přidejte trochu česneku. Vložte do něj kousky slaniny, které položte kůží dolů. Každou vrstvu slaniny posypte plátky česneku.

Nakládaná slanina ve slaném nálevu. Ideální svačinka!
Zdroj: Retete-usoare.eu
Nakládaná slanina ve slaném nálevu. Ideální svačinka!
Zdroj: Retete-usoare.eu

8) Nalijte studený nálev do sklenice tak, abyste jím slaninu zcela pokryli. Do sklenice přidejte také bobkové listy, zrnka černého pepře a jalovcové bobule z nálevu.

Nakládaná slanina ve slaném nálevu. Ideální svačinka!
Zdroj: Retete-usoare.eu

9) Přikryjte sklenici víčkem a nechte slaninu 2 dny v nálevu při pokojové teplotě. Poté je uložte na další 2 dny do chladničky.

Nakládaná slanina ve slaném nálevu. Ideální svačinka!
Zdroj: Retete-usoare.eu

10) Po 4 dnech vyjměte slaninu z nálevu.

Nakládaná slanina ve slaném nálevu. Ideální svačinka!
Zdroj: Retete-usoare.eu

11) Osušte ji papírovými utěrkami.

Nakládaná slanina ve slaném nálevu. Ideální svačinka!
Zdroj: Retete-usoare.eu

12) Každý kousek slaniny zabalte do pečicího papíru nebo alobalu. Skladujte v mrazničce. Když potřebujete kousek slané slaniny, nechte ji rozmrazit v lednici, pak ji nakrájejte a s chutí podávejte!

Nakládaná slanina ve slaném nálevu. Ideální svačinka!
Zdroj: Retete-usoare.eu
Nakládaná slanina ve slaném nálevu. Ideální svačinka!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!