Vítejte v našem kouzelném cukrářském světě! Dnes vám přinášíme recept na kouzelný drobenkový koláč s karamelizovanými jahodami. Tento koláč je naplněn magií sladkosti a dokonalosti. Křehké a chutné drobenky obklopují sladké a šťavnaté jahody, které jsou karamelizovány do dokonalého kouzelného stavu. Každý sousto tohoto koláče je jako zakouzlení pro vaše chuťové buňky. Ponořte se do tohoto sladkého dobrodružství, které je plné lahodných překvapení. Připravte se na magický zážitek, který se bude odvíjet na vašem talíři!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kouzelný drobenkový koláč s karamelizovanými jahodami
Co budeme potřebovat:
Jahodová náplň – karamelizované jahody:
- 100 g cukru
- 30 g másla
- 600 g čerstvých jahod
- 1 lžíce kukuřičný škrob
Drobenkové těsto:
- 1 vejce
- špetka soli
- 80 g cukru
- 100 g másla
- 1 lžička prášek do pečiva
- 280 g mouky
Jak budeme postupovat:
1. Cukr nasypejte na pánev – zkaramelizujte ho, poté k němu přidejte máslo – promíchejte a pak přidejte čerstvé nakrájené jahody a přisypejte kukuřičný škrob – promíchejte a vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
2. Mezitím v míse rozklepnete vejce, přisypejte cukr, přidejte trochu rozpuštěného másla – rozmíchejte, pak vsypejte prášek do pečiva s moukou – dobře promíchejte a rukama rozdrobte těsto.
3. 1/2 těsta nasypejte do připravené formy vyložené pečicím papírem o rozměre 22 cm, potom ho rukou pěkně uhlaďte a nalijte na něj zkaramelizovanou jahodovou náplň.
4. Následně posypejte druhou 1/2 drobenkové těsta a pečte v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 25-30 minut.
5. Po upečení ho podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!