Cuketová buchta se zakysanou smetanou s přidáním třešní

    Rádi bychom vám představili recept na lahodnou cuketovou buchtu se zakysanou smetanou a přidáním třešní. Tento jedinečný dezert kombinuje svěžest a jemnost cukety s bohatou a krémovou zakysanou smetanou, která je okořeněná sladkými třešněmi. Výsledkem je dokonalá kombinace chutí, která potěší vaše chuťové pohárky.

    Cuketová buchta je skvělým způsobem, jak využít sezónní cukety a vytvořit z ní delikátní sladkost. Přidání zakysané smetany přináší do buchty krémovou texturu a mírnou kyselost, která skvěle kontrastuje s třešněmi. Třešně dodávají buchtě sladkost, šťavnatost a svěžest.

    Zdroj: Blanka Kozáková

    Co budeme potřebovat:

    • 3 vejce
    • 250 g pískového cukru
    • 1 lžíce oleje
    • 400 g najemno nastrouhané cukety
    • 350 g polohrubé mouky
    • 1 prášek do pečiva
    • rybízová marmeláda
    • 2 zakysané smetany
    • 1 vanilkový cukr
    • 2 tyčinky Ledové kaštany
    • olej a mouka na plech

    Jak budeme postupovat:

    1) Vejce ušleháme s cukrem a olejem do pěny. Pak pozvolna přidáváme nastrouhanou cuketu střídavě s moukou smíchanou s kypřícím práškem.

    2) Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný hluboký velký plech. Pečeme při 175 °C 20 minut.

    3) Vychladlý koláč potřeme marmeládou.

    4) V misce si umícháme zakysané smetany s vanilkovým cukrem, natřeme na marmeládu a posypeme nahrubo nastrouhanými Ledovými kaštany,já dala i pistáciové.Hotové dáme vychladit aspoň 2h.