Připravte se na nebesky křehký zákusek z listového těsta s jemným krémem a svěžím borůvkovým džemem. Tento dokonale lehký a chutný dezert je jako obláček na jazyku. Křehké listové těsto se setkává s jemným krémem a vrstvou svěžího borůvkového džemu, vytvářejícího harmonii sladkosti a osvěžení. Každý kousíček je bohatý na chuťový zážitek, který vás zavede do nebeského zákoutí sladkostí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nebesky křehký zákusek z listového těsta s jemným krémem a svěžím borůvkovým džemem
Co budeme potřebovat:
- 400 g listové těsto
- 3 vaječné bílky
- 10 g cukru
Krém:
- 500 ml mléka
- 3 žloutky
- 50 g cukru
- 50 g škrobu
- 50 g másla
- 150 ml smetana ke šlehání
- 200 g borůvkový džem
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Pomocí kolečka na pizzu nakrájejte listové těsto na čtverce a úhledně je rozložte na plech vyložený pergamenovým papírem.
2. Oddělte bílky od žloutků a pomocí stěrky potřete bílkem čtverce listového těsta a pocukrujte je.
3. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.
4. Žloutky dejte do hrnce, přisypejte cukr, kukuřičný škrob – promíchejte metličkou.
5. Do jiného hrnce nalijte mléko – vařte 3 minuty a poté ho vlijte do předchozího hrnce – dobře rozmíchejte a vařte na mírném ohni do zhoustnutí, pak přidejte máslo – pokračujte ve vaření.
6. Uvařený krém nalijte do formy, přikryjte fólií, nechte 30 minut vychladit v lednici.
7. Smetanu ke šlehání nalijte do mísy – vyšlehejte ji a přidejte k ní 3 lžíce krému- společně vyšlehejte a poté přendejte do zdobicího sáčku.
8. Krém naaranžujte ve tvare vlnek na spodní část upečeného těsta a pak doprostřed naneste borůvkový džem a druhou části těsta spojte.
9. Nakonec posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou a půvabem.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!