Připravte si jedinečný dezert plný chuti a zdravých ingrediencí! Tento banánovo-kakaový koláč z ovesných vloček s jahodami je skvělou volbou pro milovníky sladkostí, kteří dbají na zdravý životní styl. S pouhými čtyřmi ingrediencemi a snadnou přípravou se rychle dostanete k výsledku, který vás ohromí svou chutí i vzhledem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Banánovo-kakaový koláč z ovesných vloček a jahod
Co budeme potřebovat:
- 3 zralé banány
- 2 lžíce neslazeného kakaa
- 1/2 lžičky mleté skořice – (nepovinné)
- 300 g ovesných vloček
Náplň:
- čerstvé jahody nebo libovolní druh lesních plodů/ovoce
Poleva:
- 1 banán
- 1 lžíce neslazeného kakaa
Jak budeme postupovat:
1. Oloupaný banán dejte do ponorného mixéru, přisypejte neslazené kakao a skořici – rozmixujte.

2. Směs nalijte na vločky v míse – dobře promíchejte a rozdělte na 2 stejné části.


3. Obruč položte na talíř a dejte do ní 1/2 těsta – potřete ji a pěkně naaranžujte čerstvé jahody nebo jakýkoli jiný druh lesních plodů či ovoce a rozetřete na ně druhou 1/2 těsta.


4. Koláč umístěte do lednice na 3 hodiny, ale nejlépe přes noc.
5. Do jiného ponorného mixéru dejte oloupaný banán, přisypejte neslazené kakao – rozmixujte.

6. Získanou polevou potřete povrch ztuhlého koláče z lednice a podávejte ho s láskou a půvabem.



Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!