Vítejte u našeho jedinečného receptu na lilkové tyčinky v celku s osvěžujícím jogurtovým dresinkem. Tento recept vám přináší skvělou pochoutku, kterou si můžete dopřát jako svačinu, předkrm nebo dokonce jako hlavní jídlo. Pečené lilkové tyčinky jsou křupavé zvenku a měkké uvnitř, a když je doprovodíte svěžím jogurtovým dresinkem, získáte dokonalou kombinaci chutí. Připravte si tento jednoduchý a lahodný recept a překvapte své chuťové pohárky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené lilkové tyčinky v celku s jogurtovým dresinkem
Co budeme potřebovat:
- 4 lilky
- voda – na namočení lilek
Na obalování:
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- 3 lžíce mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 lžíce soli
Dresink:
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
- čerstvá petrželka – podle chuti
- červené chilli v prášku – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Očistěte lilky, nakrájejte je na tenké tyčinky spojené stonkou a vložte je do vody, přiklopte pokličkou – nechte 15 minut odležet.
2. Potom je vyndejte z vody, položte je do hrnce s vroucí vodou a vařte je na mírném ohni 5-6 minut do změknutí, dokud stonky lilku nezměknou a pak je přendejte na talíř nech vychladnou.
3. Do misky si rozklepněte vejce, přilijte mléko – vyšlehejte metličkou, pak přisypejte mouku, prášek do pečiva, dochuťte solí – dále šlehejte do jemné směsi.
4. Uvařené lilkové tyčinky obalte ve směsi a osmažte je na pánvi s rozehřátým olejem z obou stran dokřupava a dozlatova.
5. Do misky nebo na talíř nalijte bílý jogurt, přidejte prolisovaný česnek, špetku soli a vsypte nasekanou čerstvou petrželku – promíchejte a dresink je hotový!
6. Dresink naneste na usmažené lilkové tyčinky a posypejte trochou červeného chilli v prášku.
7. Podávejte je hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám všem dobrou chuť!