Jak využít plátky želatiny, které máte doma, k přípravě sladkého dezertu? Vyzkoušejte to po našem! Připravte si úžasný mléčný želatinový dezert z vajec, mléka, cukru, sušenek a řeckého jogurtu. Můžete ho ozdobit čokoládou nebo dokonce ořechy, volba je na Vás! I s několika základními surovinami můžete vykouzlit skvělé chutě!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Mléčný želatinový dezert s jogurtem:
Co budeme potřebovat:
- 20 g želatinových plátků (10 kusů)
- 3 žloutky
- 100 g cukru (nebo více, pokud máte rádi sladší dezerty)
- 8 g vanilkového cukru
- 350 ml mléka
- 300 g řeckého jogurtu
- 6 sušenek
Jak budeme postupovat:
1) Namočte želatinové plátky do studené vody. Nechte je hydratovat.
2) Do hrnce se silným dnem dejte moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky. Míchejte metličkou do hladka.
3) Přidejte mléko. Míchejte.
4) Mléko a vaječnou směs zahřívejte na mírném ohni, dokud nezačne vřít, a to za stálého míchání.
5) Odstavte z ohně. Přidejte do něj plátky želatiny. Míchejte metličkou do hladka.
6) Nechte mírně vychladnout.
7) Přidejte řecký jogurt. Míchejte do hladka.
8) Vzniklou směs přeneste do vhodné formy vyložené pečicím papírem nebo potravinovou fólií. Rovnoměrně rozetřete.
9) Sušenky rozložte na povrch tak, aby byl zcela pokrytý.
10) Dezert přikryjte potravinovou fólií a dejte na 3 hodiny do chladničky, dokud zcela neztuhne.
11) Opatrně vyklopte na talíř.
12) Ozdobte si je podle libosti. Ozdobili jsme ho strouhanou čokoládou.
13) Dezert s velkou chutí naporcujte a podávejte!
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!