Rybízový vánek: Osvěžující spojení jemného piškotu, sladkého rybízu a krémového zákusku

Rybízový vánek je vynikající sladký pokrm, který vás okouzlí svou osvěžující kombinací kyselého rybízu a lahodného krému. Tento dezert je ideální pro letní období, kdy je rybíz na vrcholu své sezóny a nabízí bohatou a plnou chuť. Připravte se na výlet do světa sladkých dobrodružství s naším receptem na rybízový vánek.

Zdroj: Lucie Rakušanová

Těsto:

4x žloutky
150g moučkový cukr – (vyšleháme do pěny)
50ml olej
50ml voda
200g pol.mouka
1x prášek do pečiva
sníh ze 4x bílků

Pečeme na 180′ asi 15minut.

Rybízová náplň:

500g rybízu
200ml vody
1x vanilkový pudink 100g cukr

Vše rozmixujeme, uvaříme jako pudink, nalijeme na piškot a necháme vychladnout.

Bílý krém:

250g tvaroh ve vaničce
400g zakysaná smetana
70g cukr moučka
250g šlehačka (ušlehat)

Vše ušleháme a nakonec přidám želatinu za studena, kterou připravíte a přidáte podle návodu. Směs nanesete na rybízovou náplň a necháte do druhého dne ztuhnout v lednici.