Osvěžující, exotické a nepečené. Takový je mangový cheesecake, který Vám ukážeme krok za krokem. Dort se skládá z korpusu tvořeného rozdrcenými sušenkami s máslem a krémové náplně s mangovým pyré. Náplň můžete obohatit o kousky manga, záleží jen na Vás a vaší fantazii. Nechte se unášet na vlnách skvělé chuti a krásných barev.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený mangový cheesecake:
Co budeme potřebovat:
- 120 g rozdrcených sušenek
- 60 g másla
- 360 g mangového pyré
- 13 g želatiny
- 120 ml vody
- 200 g smetanového sýra
- 80 g cukru
- 60 g přírodního jogurtu
- 10 ml citronové šťávy
- 160 ml smetany ke šlehání 33-35 %
Jak budeme postupovat:
Připravte si sušenky:
1) Sušenky vložte do plastového sáčku a rozdrobte je na drobky. Můžete je také rozemlít v mixéru nebo kuchyňském robotu.
2) Rozpuštěné a vychladlé máslo přidejte k rozdrceným sušenkám (přímo do sáčku). Velmi dobře promíchejte.
3) Sušenkovou směs přeneste do kulaté formy o průměru 16-18 cm. Rovnoměrně ho rozetřete a dobře přitlačte, aby vzniklo kompaktní těsto.
4) Mango oloupejte a vyjměte pecku. Nakrájejte je na malé kostičky. Mixujte, dokud není hmota hladká a jemná.
Připravte si náplň:
1) 5 g želatiny rozpusťte ve 30 ml studené vody. Nechte ji hydratovat.
2) Smíchejte smetanový sýr a 55 g cukru metličkou, dokud nezískáte měkkou a homogenní směs.
3) Přidejte jogurt, 160 g mangového pyré a citronovou šťávu. Smíchejte do hladka.
4) Želatinu zahřívejte 20 vteřin v mikrovlnné troubě (můžete ji rozpustit ve vodní lázni nebo na mírném ohni, aby se nerozvařila). Přidejte ji do sýrové směsi a velmi dobře promíchejte.
5) Smetanu ke šlehání (studenou, právě vyndanou z lednice) šlehejte, dokud se neobjeví měkké špičky. Přeložte ji do sýrové směsi a důkladně promíchejte.
6) Směs přeneste na horní část podnosu. Povrch rovnoměrně rozetřete a uhlaďte.
7) Cheesecake uložte na 60 minut do chladničky.
Připravte mangové želé:
1) 8 g želatiny rozpusťte ve 40 ml studené vody. Nechte ji hydratovat.
2) Do hrnce nalijte 50 ml vody. Přidejte 200 g mangového pyré a 25 g cukru. Míchejte.
3) Směs s mangem postavte na mírný oheň a za stálého míchání přiveďte k varu. Poté do něj přidejte hydratovanou želatinu. Velmi dobře promíchejte.
4) Povrch ztuhlého koláče přelijte mangovou směsí. Rovnoměrně rozetřete.
5) Dezert uložte na další 3 hodiny do chladničky.
6) Zbylou mangovou směs nalijte do půlkulatých silikonových forem. Vložte na 3 hodiny do mrazáku.
7) Cheesecake vyjměte z formy. Tento krok je snazší, pokud se boky formy předtím přikryjí horkou utěrkou (na 2 minuty).
8) Povrch ozdobte.
9) Porcujte a podávejte tento lahodně vypadající koláč!
Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!