Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake

Osvěžující, exotické a nepečené. Takový je mangový cheesecake, který Vám ukážeme krok za krokem. Dort se skládá z korpusu tvořeného rozdrcenými sušenkami s máslem a krémové náplně s mangovým pyré. Náplň můžete obohatit o kousky manga, záleží jen na Vás a vaší fantazii. Nechte se unášet na vlnách skvělé chuti a krásných barev.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu

Nepečený mangový cheesecake:

Co budeme potřebovat:

  • 120 g rozdrcených sušenek
  • 60 g másla
  • 360 g mangového pyré
  • 13 g želatiny
  • 120 ml vody
  • 200 g smetanového sýra
  • 80 g cukru
  • 60 g přírodního jogurtu
  • 10 ml citronové šťávy
  • 160 ml smetany ke šlehání 33-35 %

Jak budeme postupovat:

Připravte si sušenky:

1) Sušenky vložte do plastového sáčku a rozdrobte je na drobky. Můžete je také rozemlít v mixéru nebo kuchyňském robotu.

Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu

2) Rozpuštěné a vychladlé máslo přidejte k rozdrceným sušenkám (přímo do sáčku). Velmi dobře promíchejte.

Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Sušenkovou směs přeneste do kulaté formy o průměru 16-18 cm. Rovnoměrně ho rozetřete a dobře přitlačte, aby vzniklo kompaktní těsto.

Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu
Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu

4) Mango oloupejte a vyjměte pecku. Nakrájejte je na malé kostičky. Mixujte, dokud není hmota hladká a jemná.

Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu

Připravte si náplň:

1) 5 g želatiny rozpusťte ve 30 ml studené vody. Nechte ji hydratovat.

2) Smíchejte smetanový sýr a 55 g cukru metličkou, dokud nezískáte měkkou a homogenní směs.

Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Přidejte jogurt, 160 g mangového pyré a citronovou šťávu. Smíchejte do hladka.

4) Želatinu zahřívejte 20 vteřin v mikrovlnné troubě (můžete ji rozpustit ve vodní lázni nebo na mírném ohni, aby se nerozvařila). Přidejte ji do sýrové směsi a velmi dobře promíchejte.

5) Smetanu ke šlehání (studenou, právě vyndanou z lednice) šlehejte, dokud se neobjeví měkké špičky. Přeložte ji do sýrové směsi a důkladně promíchejte.

Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu

6) Směs přeneste na horní část podnosu. Povrch rovnoměrně rozetřete a uhlaďte.

Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu
Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu

7) Cheesecake uložte na 60 minut do chladničky.

Připravte mangové želé:

1) 8 g želatiny rozpusťte ve 40 ml studené vody. Nechte ji hydratovat.

2) Do hrnce nalijte 50 ml vody. Přidejte 200 g mangového pyré a 25 g cukru. Míchejte.

3) Směs s mangem postavte na mírný oheň a za stálého míchání přiveďte k varu. Poté do něj přidejte hydratovanou želatinu. Velmi dobře promíchejte.

Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu

4) Povrch ztuhlého koláče přelijte mangovou směsí. Rovnoměrně rozetřete.

Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Dezert uložte na další 3 hodiny do chladničky.

6) Zbylou mangovou směs nalijte do půlkulatých silikonových forem. Vložte na 3 hodiny do mrazáku.

Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu

7) Cheesecake vyjměte z formy. Tento krok je snazší, pokud se boky formy předtím přikryjí horkou utěrkou (na 2 minuty).

8) Povrch ozdobte.

Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu

9) Porcujte a podávejte tento lahodně vypadající koláč!

Žádné pečení! Exotický mangový cheesecake
Zdroj: Retete-usoare.eu

Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!