Polévky jsou ideálním jídlem, pokud chcete zahnat hlad. Existuje mnoho kombinací, ale my vám přinášíme jednu z nejlepších. Řeč je o husté, vydatné a aromatické polévce z červené čočky a loupaných rajčat. Nejenže si na ní pochutnáte, ale obsahuje také spoustu vlákniny pro zdravější trávení. Pojďme si ji udělat.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Aromatická polévka z červené čočky a rajčat:
Co budeme potřebovat:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 ks mrkve
- 1 šálek červené čočky
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 KL sůl
- 1 KL mletý kmín
- 1 KL kurkuma
- podle chuti chilli
- 1 kelímek smetana na dochucení
Jak budeme postupovat:
1) Cibuli a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek nasekejte.
2) V hrnci osmahněte cibuli na rozpáleném oleji dozlatova. Postupně přidejte česnek a mrkev.
3) Přidejte sůl, pepř, kurkumu a kmín. Krátce vše společně osmahněte.
4) Přidejte propláchnutou červenou čočku a oloupaná rajčata. Vše zalijte zeleninovým vývarem a vařte asi 30 minut.
5) Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka a přidejte chilli.
6) Polévku servírujte v hluboké míse a nakonec přidejte lžíci smetany na dochucení, která celou polévku zjemní.
Tip pro Vás:
Pokud chcete polévku řidší, použijte v receptu 1,5 litru vývaru.