Hustá a aromatická polévka z červené čočky a loupaných rajčat – recept zde!

Polévky jsou ideálním jídlem, pokud chcete zahnat hlad. Existuje mnoho kombinací, ale my vám přinášíme jednu z nejlepších. Řeč je o husté, vydatné a aromatické polévce z červené čočky a loupaných rajčat. Nejenže si na ní pochutnáte, ale obsahuje také spoustu vlákniny pro zdravější trávení. Pojďme si ji udělat.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Hustá a aromatická polévka z červené čočky a loupaných rajčat - recept zde!
Zdroj: iStockphoto

Aromatická polévka z červené čočky a rajčat:

Co budeme potřebovat:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks mrkve
  • 1 šálek červené čočky
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 KL sůl
  • 1 KL mletý kmín
  • 1 KL kurkuma
  • podle chuti chilli
  • 1 kelímek smetana na dochucení

Jak budeme postupovat:

1) Cibuli a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek nasekejte.

2) V hrnci osmahněte cibuli na rozpáleném oleji dozlatova. Postupně přidejte česnek a mrkev.

3) Přidejte sůl, pepř, kurkumu a kmín. Krátce vše společně osmahněte.

4) Přidejte propláchnutou červenou čočku a oloupaná rajčata. Vše zalijte zeleninovým vývarem a vařte asi 30 minut.

5) Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka a přidejte chilli.

6) Polévku servírujte v hluboké míse a nakonec přidejte lžíci smetany na dochucení, která celou polévku zjemní.

Tip pro Vás:

Pokud chcete polévku řidší, použijte v receptu 1,5 litru vývaru.