Kuřecí prsa jsou delikatesou a ideální surovinou pro rychlý oběd nebo večeři. Přinášíme Vám recept, díky kterému to bude lepší. Připravte si lahodná marinovaná kuřecí prsíčka, která zapečeme v troubě spolu s kousky brambor a pořádnou porcí sýra, který chuť celého pokrmu posune na další – vyšší úroveň. Vyzkoušíte to?
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Marinovaná kuřecí prsa s brambory:
Co budeme potřebovat:
- 2 kuřecí prsa
- 500-600 g brambor
- 200 g sýra
- 1-2 stroužky česneku (nepovinné)
- jedna cibule
- 2 lžíce majonézy
- 1-2 lžíce oleje (na vymazání plechu)
- sůl – podle chuti
- jedna lžička koření na kuře
Jak budeme postupovat:
1) Kuřecí prsa (pokud chcete, můžete je použít i s kůží – pokrm tak bude šťavnatější) nakrájejte na kousky. Vložte do mísy.
2) Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, sůl podle chuti, koření na kuře, česnek prolisovaný lisem na česnek a majonézu. Velmi dobře promíchejte.
3) Maso přikryjte fólií nebo pokličkou a nechte marinovat 60 minut. Pokud nemáte čas, zkraťte dobu marinování na 15-20 minut, zatímco si připravíte ostatní potřebné ingredience.
4) Brambory nakrájejte na středně velké kostky. Přidejte je k masové směsi. Míchejte.
5) Hotovou směs přeneste do hluboké, olejem vymazané pánve. Rovnoměrně rozetřete.
6) Povrch posypte strouhaným sýrem.
7) Pečte 45-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
8) Porcujte a podávejte, dokud je to horké!
Tip pro Vás:
Pokud nemáte rádi hnědou kůrku sýra, přikryjte ji fólií. 10-20 minut před koncem pečení odkryjte a povrch posypte strouhaným sýrem, aby se roztavil.
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!