Dnes Vás nebudeme zatěžovat nekonečně složitými recepty, ale ukážeme Vám, jak krok za krokem připravit lákavou a pikantní rajčatovou omáčku s křenem a česnekem, doplněnou octem. Můžete ji použít i do omáček a dalších pokrmů. Pojďme se tedy na ni podívat.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pikantní rajčatová omáčka s křenem a česnekem:
Co budeme potřebovat:
- 2500 g rajčat
- 500 g červené papriky
- 3-5 chilli papriček
- 200 g kořene křenu
- 300 g česneku
- 100 g cukru
- 2 polévkové lžíce nejodizované soli
- 120 ml 9% octa
Z těchto surovin získáte 5 sklenic o objemu 500 ml omáčky.
Jak budeme postupovat:
1) Rajčata nastrouhejte na velkém struhadle a zbavte je slupky nebo je umelte na masovém mlýnku.
2) Oloupejte feferonky, křen a česnek. Nakrájejte je na kousky. Rozemelte je v mixéru nebo mlýnku na maso.
3) Všechny připravené ingredience vložte do hluboké mísy. Přidejte cukr, sůl a ocet. Dobře promíchejte.
4) Získanou omáčku přelijte do sterilizovaných suchých sklenic.
5) Přikryjte sterilizovanými víčky a pevně je uzavřete.
6) Rajčatovou omáčku s křenem a česnekem uložte do chladničky.
Můžete ji přidat do omáček nebo marinád k masu, dušených pokrmů nebo jiných jídel. Můžete ji také podávat v nezměněné podobě s chlebem nebo jinými pokrmy, abyste využili všechny vitamíny a živiny, které obsahuje.
Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!