Zázrak bez vaření: Oslnivá pikantní rajčatová omáčka s křenem a česnekem, která rozproudí vaše chuťové buňky

Dnes Vás nebudeme zatěžovat nekonečně složitými recepty, ale ukážeme Vám, jak krok za krokem připravit lákavou a pikantní rajčatovou omáčku s křenem a česnekem, doplněnou octem. Můžete ji použít i do omáček a dalších pokrmů. Pojďme se tedy na ni podívat.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Bez tepelné úpravy! Pikantní rajčatová omáčka s křenem a česnekem
Zdroj: Retete-usoare.eu

Pikantní rajčatová omáčka s křenem a česnekem:

Co budeme potřebovat:

  • 2500 g rajčat
  • 500 g červené papriky
  • 3-5 chilli papriček
  • 200 g kořene křenu
  • 300 g česneku
  • 100 g cukru
  • 2 polévkové lžíce nejodizované soli
  • 120 ml 9% octa

Z těchto surovin získáte 5 sklenic o objemu 500 ml omáčky.


Jak budeme postupovat:

1) Rajčata nastrouhejte na velkém struhadle a zbavte je slupky nebo je umelte na masovém mlýnku.

Bez tepelné úpravy! Pikantní rajčatová omáčka s křenem a česnekem
Zdroj: Retete-usoare.eu

2) Oloupejte feferonky, křen a česnek. Nakrájejte je na kousky. Rozemelte je v mixéru nebo mlýnku na maso.

Bez tepelné úpravy! Pikantní rajčatová omáčka s křenem a česnekem
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Všechny připravené ingredience vložte do hluboké mísy. Přidejte cukr, sůl a ocet. Dobře promíchejte.

Bez tepelné úpravy! Pikantní rajčatová omáčka s křenem a česnekem
Zdroj: Retete-usoare.eu
Bez tepelné úpravy! Pikantní rajčatová omáčka s křenem a česnekem
Zdroj: Retete-usoare.eu

4) Získanou omáčku přelijte do sterilizovaných suchých sklenic.

Bez tepelné úpravy! Pikantní rajčatová omáčka s křenem a česnekem
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Přikryjte sterilizovanými víčky a pevně je uzavřete.

Bez tepelné úpravy! Pikantní rajčatová omáčka s křenem a česnekem
Zdroj: Retete-usoare.eu

6) Rajčatovou omáčku s křenem a česnekem uložte do chladničky.

Můžete ji přidat do omáček nebo marinád k masu, dušených pokrmů nebo jiných jídel. Můžete ji také podávat v nezměněné podobě s chlebem nebo jinými pokrmy, abyste využili všechny vitamíny a živiny, které obsahuje.

Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!