Dnes vám přinášíme jedinečný recept na kuřecí plátky ve smetanové omáčce s hráškem a perlovým kuskusem. Tato lahodná kombinace kuřecího masa, aromatické omáčky a lahodné přílohy vás zaručeně nadchne a potěší vaše chuťové buňky.
Kuřecí prsa jsou naklepána, osolena a opepřena, poté opečena na pánvi, aby získala lahodnou zlatavou kůrku. Omáčka z výpeku a kuřecího vývaru se obohatí o žampiony a česnek, které dodají jídlu bohatou a hlubokou chuť. Hrášek přidá do jídla svěžest a barevný akcent. Omáčka se zahustí špaldovou moukou a zjemní se smetanou. Výsledkem je krémová a bohatá omáčka, která dokonale obaluje kousky kuřecího masa a hrášku.
Co budeme potřebovat:
- Kuřecí prsa (rozříznutá na 2 plátky)
- Sůl s medvědím česnekem (pro osolení)
- Čerstvě mletý černý pepř (pro opepření)
- Olej (na smažení)
- Kuřecí vývar (cca 200 ml)
- Žampiony (nasekané)
- Česnek (nasekaný)
- Hrášek (mražený nebo čerstvý)
- Špaldová hladká mouka (na základku)
- Smetana (cca 100 ml)
- Perlový kuskus (připravený dle návodu na obalu)
Jak budeme postupovat:
1) Kuřecí prsa rozřízněte na 2 plátky a lehce je naklepejte. Opatřete je solí s medvědím česnekem a čerstvě mletým pepřem.
2) Na pánvi rozpalte trochu oleje a opečte plátky kuřecího masa z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé. Poté je odložte stranou.
3) Do výpeku na pánvi přidejte kuřecí vývar a nechte ho odvařit. Poté přelijte odvařený vývar do hrnečku.
4) Na pánvi znovu přidejte trochu oleje a opečte žampiony. Osolte a opepřete je podle chuti. Přidejte nasekaný česnek a zalijte odvařeným vývarem. Vraťte kuřecí maso na pánvi a nechte omáčku asi 5 minut probublávat.
5) Odložte kuřecí maso stranou a zahustěte omáčku základkou ze špaldové hladké mouky. Přidejte hrášek a nechte omáčku provařit.
6) Zjemněte omáčku přidáním smetany a dochuťte ji solí a pepřem podle chuti.
7) Zatímco se omáčka dochucuje, připravte si perlový kuskus dle návodu na obalu.
Na servírovací talíře rozprostřete perlový kuskus a na něj naložte kuřecí plátky ve smetanové omáčce s hráškem. Podávejte hned, dokud je jídlo teplé.