Vítejte ve světě vynikajících dezertů! Dnes vám přinášíme recept na sušenkovo-smetanový dezert, který vás okouzlí svou lahodností a jednoduchostí přípravy. Tento dezert je kombinací křupavých sušenek a jemného smetanového krému, který se jemně rozplývá na jazyku. Bude to pro vás sladký zážitek, který si budete přát opakovat znovu a znovu. Připravte se na chvíli sladkého potěšení a nechte se unést chuťovou symfonií.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkovo-smetanový dezert s jemným krémem
Sušenkové těsto:
- 30 ks sušenek/lotusových sušenek (240 g)
- 1/4 šálku rozpuštěného másla (75 g)
Krém:
- 1-1/3 šálku smetanového sýra (350 g)
- 1 hrnek krému Lotus Biscoff (400 g)
- 1/3 moučkového cukru (40 g) – nepovinné
- 1 šálek 35%-36% smetany ke šlehání (230 ml)
Ostatní:
- máslo – na vymazání formy
Na zdobení:
- krém Lotus Biscoff
- sušenkové těsto
Jak budeme postupovat:
1. Do misky si naskládejte sušenky Lotus Biscoff a rozlámejte je do mixéru – rozmixujte je, poté přilijte rozpuštěné máslo a pokračujte v mixování.
2. Připravte si formu vyloženou pečicím papírem a vymažte ji máslem.
3. Sušenkové těsto do ní naneste, uhlaďte ho lžící a umístěte na chladné místo nebo na 1 hodinu do lednice.
4. Do mísy dejte smetanový sýr, krém Lotus Biscoff, přisypte moučkový cukr – promíchejte stěrkou a poté rozmíchejte.
5. Do jiné mísy nalijte smetanu ke šlehání 35%-36% – vyšlehejte ji do pěkné bílé pěny a přidejte ji do krému – dobře promíchejte.
6. Krém naneste na těsto a pěkně ho rozetřete a uhlaďte, umístěte na chladné místo, potom ho ještě polijte krémem Lotus Biscoff a položte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
7. Potom ho vyndejte z lednice a ozdobte krémem po celém obvodu tak, aby se krém roztékal a okraje vršku dekorujte sušenkovým těstem.
8. Podávejte ho s láskou a úsměvem na tváří.
Přátelé přejeme dobrou chuť!