Sušenkovo-smetanový dezert s jemným krémem – Ke kávě jako stvořen!

Vítejte ve světě vynikajících dezertů! Dnes vám přinášíme recept na sušenkovo-smetanový dezert, který vás okouzlí svou lahodností a jednoduchostí přípravy. Tento dezert je kombinací křupavých sušenek a jemného smetanového krému, který se jemně rozplývá na jazyku. Bude to pro vás sladký zážitek, který si budete přát opakovat znovu a znovu. Připravte se na chvíli sladkého potěšení a nechte se unést chuťovou symfonií.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Sušenkovo-smetanový dezert - Ke kávě jako stvoření!
Zdroj: Jednoduché a vynikajúce

Sušenkovo-smetanový dezert s jemným krémem

Sušenkové těsto:

  • 30 ks sušenek/lotusových sušenek (240 g)
  • 1/4 šálku rozpuštěného másla (75 g)

Krém:

  • 1-1/3 šálku smetanového sýra (350 g)
  • 1 hrnek krému Lotus Biscoff (400 g)
  • 1/3 moučkového cukru (40 g) – nepovinné
  • 1 šálek 35%-36% smetany ke šlehání (230 ml)

Ostatní:

  • máslo – na vymazání formy

Na zdobení:

  • krém Lotus Biscoff
  • sušenkové těsto

Jak budeme postupovat:

1. Do misky si naskládejte sušenky Lotus Biscoff a rozlámejte je do mixéru – rozmixujte je, poté přilijte rozpuštěné máslo a pokračujte v mixování.

2. Připravte si formu vyloženou pečicím papírem a vymažte ji máslem.

3. Sušenkové těsto do ní naneste, uhlaďte ho lžící a umístěte na chladné místo nebo na 1 hodinu do lednice.

4. Do mísy dejte smetanový sýr, krém Lotus Biscoff, přisypte moučkový cukr – promíchejte stěrkou a poté rozmíchejte.

5. Do jiné mísy nalijte smetanu ke šlehání 35%-36% – vyšlehejte ji do pěkné bílé pěny a přidejte ji do krému – dobře promíchejte.

6. Krém naneste na těsto a pěkně ho rozetřete a uhlaďte, umístěte na chladné místo, potom ho ještě polijte krémem Lotus Biscoff a položte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.

7. Potom ho vyndejte z lednice a ozdobte krémem po celém obvodu tak, aby se krém roztékal a okraje vršku dekorujte sušenkovým těstem.

8. Podávejte ho s láskou a úsměvem na tváří.

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: