Co bych měl zvážit při výběru fotorámečku?

Obrázky vám mohou pomoci oživit některé skvělé vzpomínky ve vašem životě. Pokud chcete na zeď vystavit nebo pověsit některé z nejlepších vzpomínek se svými přáteli a rodinou, pak je výběr správného rámečku na obraz velmi důležitý. Pokud vás zajímá, jak na to, čtěte dále.

Jak vybrat správný rám

Výběr správných rámečků pro vaše obrázky může být někdy docela matoucí. Je to kvůli všem dostupným možnostem. Kromě stylů a vzorů existuje několik důležitých faktorů, které je třeba vzít v úvahu při nákupu rámů na obrazy.

1. Vyberte si svůj styl

Pokud jste zmateni, zda si koupit fotorámeček na stěnu nebo na stůl, můžete se podívat na design vašeho domu. Máte hodně polic nebo dost místa na odkládacích stolcích? Pokud ano, můžete si koupit nějaké stolní rámy pro vaše obrázky. Pokud na vašem odkládacím stolku nebo poličkách není mnoho místa kvůli minimalistickému designu interiéru, měli byste se rozhodnout pro nástěnné závěsné rámy. Před nákupem obrazových rámů tedy nejprve analyzujte svůj dům a jeho interiér.

2. Určete velikost, kterou potřebujete

Jakmile se rozhodnete, jaký typ rámečku chcete, musíte se ujistit, že zvolíte správnou velikost rámů vašich fotografií. Některé ze standardních velikostí rámů dostupných v obdélníkovém tvaru zahrnují: 8×10, 12×16, 12×18, 16×20 a 18×24 cm. Pokud hledáte čtvercové rámy, můžete si vybrat z 10×10, 12×12, 14×14, 16×16 a 18×18.

Výběr podle materiálu, nebo podle vzhledu?

Materiál a vzhled jdou ruku v ruce. Je zde několik faktorů, které ovlivňují to, jestli váš fotorámeček do interiéru zapadne, nebo jestli v něm bude působit jako pěst na oko.

3. Slaďte svůj interiér

Nejvíce matoucí částí při výběru nejlepšího obrazového rámu pro váš dům je výběr správného stylu nebo designu. To, zda chcete elegantní, elegantní, současný nebo tradiční styl, zcela závisí na designu interiéru vašeho domu. Pokud máte moderní interiér, pak je lepší zvolit černý rám nebo sáhnout po neutrální barvě, jako je béžová nebo bílá.

Na druhou stranu dřevěný rám obrazu v různých barevných odstínech doplní tradičnější interiér domu. Pokud máte ve svém domě vintage nebo tradiční vzhled, vyberte si něco vyrobeného z žebrovaného kovu. I jednoduché texturované dřevo bude vypadat skvěle. Pro inspiraci se můžete obrátit na https://www.sinsay.com/cz/cz/, kde najdete fotorámečky v různých stylech.

4. Vyberte rámeček, který doplňuje fotografii

Kromě doplnění interiéru vašeho domu a barvy stěn je také důležité zajistit, aby váš rám dobře ladil s fotografiemi. Pokud jde o zobrazování fotografií z dovolené s přáteli a rodinou, je vždy lepší zvolit zábavné a náladové rámečky.. To dokonale doplní vaše fotografie z dovolené a dokonce je učiní zábavnějšími. Pokud však chcete zobrazit profesionální fotografii nebo fotografii související s kariérou, měli byste zvolit elegantní černý rám.

5. Estetické záležitosti

Pokud hledáte nějaké úžasné obrazové rámy pro vystavení vašich fotografií nebo umění, pak musíte hledat něco, co je esteticky příjemné. Na trhu je mnoho rámů dostupných za nízkou cenu, ale nemají estetickou hodnotu. V tom případě může levný rám znehodnotit celý interiér nebo výzdobu vašeho domu. Důležité je také kvalitní osvětlení fotografií. Například k fotografii na nočním stolku je skvělým řešením stolní lampa do ložnice.

6. Vyberte si odolný a pevný materiál

Výběr správného materiálu fotorámečku je zásadní. Obecně existují dva typy materiálů, které běžně vidíte, pokud jde o rámy a lišty. Jedním z nich je dřevěný rám a druhým kovový. Tyto dvě možnosti jsou nejlepšími typy rámů, které si můžete koupit. Rámy z vláken nebo plastu vypadají docela levně a mohou být také chatrné. Při výběru fotorámečků je kvalita právě tím, co z vaší fotografie udělá vzpomínku, na kterou se budete rádi dívat.