Představujeme vám netradiční omeletu, která okoření vaši snídani – omeletu z brambor a parmazánu. Tato originální kombinace přináší do klasického omeletového receptu novou chuťovou dimenzi. Křupavé brambory a lahodný parmazán vytvářejí skvělou texturu a bohatou chuť. Tato omeleta je ideální volbou pro ty, kteří hledají něco nového a neobvyklého na svém snídaňovém talíři. Připravte si tuto vynikající omeletu a začněte den plný energie!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Omeleta z brambor a parmazánu
Co budeme potřebovat:
- 1 velká červená cibule
- 1 lžíce olivového oleje – na smažení
- sůl – podle chuti
- 2 střední brambory
- čerstvá pažitka
Vaječná směs:
- 4 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 30 g parmezánu – (1/4 šálky)
Jak budeme postupovat:
1. Rozehřejte pánev s olivovým olejem, přidejte na jemné kroužky nakrájenou červenou cibuli a 2-3 minuty ji na mírném ohni osmahněte, osolte a položte na jednu polovinu pánve.
2. Na druhou polovinu pánve dejte brambory nakrájené na hranolky – vše promíchejte. Společně povařte 3-4 minuty na mírném ohni, pak k nim přidejte nakrájené párky na kousky a nakrájenou čerstvou pažitku na drobno – promíchejte a společně povařte.
3. Do misky si rozklepněte vejce, posypejte solí, černým pepřem a přidejte také nastrouhaný sýr – vše společně vyšlehejte metličkou.
4. Poté do pánve s přísadami nalijte rozšlehanou vaječnou směs.
5. Pečte na středním ohni 8-10 minut obidvě strany, aby byly krásně zlatavé.
6. Po upečení podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!