Netradiční omeleta z brambor a parmazánu – Vynikající snídaně!

Představujeme vám netradiční omeletu, která okoření vaši snídani – omeletu z brambor a parmazánu. Tato originální kombinace přináší do klasického omeletového receptu novou chuťovou dimenzi. Křupavé brambory a lahodný parmazán vytvářejí skvělou texturu a bohatou chuť. Tato omeleta je ideální volbou pro ty, kteří hledají něco nového a neobvyklého na svém snídaňovém talíři. Připravte si tuto vynikající omeletu a začněte den plný energie!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Omeleta z brambor a parmazánu – Vynikající snídaně!
Zdroj: Essen Rezepte

Omeleta z brambor a parmazánu

Co budeme potřebovat:

  • 1 velká červená cibule
  • 1 lžíce olivového oleje – na smažení
  • sůl – podle chuti
  • 2 střední brambory
  • čerstvá pažitka

Vaječná směs:

  • 4 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 30 g parmezánu – (1/4 šálky)

Jak budeme postupovat:

1. Rozehřejte pánev s olivovým olejem, přidejte na jemné kroužky nakrájenou červenou cibuli a 2-3 minuty ji na mírném ohni osmahněte, osolte a položte na jednu polovinu pánve.

Omeleta z brambor a parmazánu – Vynikající snídaně!
Zdroj: Essen Rezepte

2. Na druhou polovinu pánve dejte brambory nakrájené na hranolky – vše promíchejte. Společně povařte 3-4 minuty na mírném ohni, pak k nim přidejte nakrájené párky na kousky a nakrájenou čerstvou pažitku na drobno – promíchejte a společně povařte.

Omeleta z brambor a parmazánu – Vynikající snídaně!
Zdroj: Essen Rezepte
Omeleta z brambor a parmazánuu – Vynikající snídaně!
Zdroj: Essen Rezepte

3. Do misky si rozklepněte vejce, posypejte solí, černým pepřem a přidejte také nastrouhaný sýr – vše společně vyšlehejte metličkou.

Omeleta z brambor a parmazánu – Vynikající snídaně!
Zdroj: Essen Rezepte

4. Poté do pánve s přísadami nalijte rozšlehanou vaječnou směs.

5. Pečte na středním ohni 8-10 minut obidvě strany, aby byly krásně zlatavé.

6. Po upečení podávejte s láskou a velkou chutí.

Omeleta z brambor a parmazánu – Vynikající snídaně!
Zdroj: Essen Rezepte

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: