Připravte se na novou chuťovou zkušenost s naším receptem na lilkové pečené kuličky s jemným jogurtovým dresinkem. Tyto malé a křupavé kuličky jsou ideální jako zdravá alternativa klasickým smaženým kuličkám. Pečením se dosáhne křupavého vnějšího povrchu a uvnitř zůstane plný a vláčný s jemnou jogurtovou příchutí. S tímto receptem můžete překvapit své blízké nebo si dopřát chutnou svačinu plnou zeleninového bohatství.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Lilkové pečené kuličky s jemným jogurtovým dresinkem
Co budeme potřebovat:
Lilková směs:
- 2 lilky
- 2 vejce
- čerstvá petrželka – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 120 g mouky
Ostatní:
- olej – na smažení
Dresink:
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička červeného čili v prášku
Jak budeme postupovat:
1. Nastrouhejte na struhadle lilky a přeložte je do misky. Dochuťte je solí – promíchejte a nechejte 10 minut odpočívat.
2. Po 10 minutách je sceďte přes síto od šťávy a přendejte je do jiné misky, přilijte k nim rozšlehané vejce, přidejte nasekanou petrželku. Dochuťte solí, černým pepřem – promíchejte a pak postupně přisypávejte mouku – dále míchejte.
3. Připravte si pánev s rozehřátým olejem a pomocí lžíce tvarujte kuličky, nechte je plavat v oleji a smažte je z každé strany do zlatohněda.
4. Po opečení je přendejte na talíř s ubrouskem, aby vsákly olej.
5. Mezitím jsi do malé misky nalijte bílý jogurt, přidejte majonézu, prolisovaný česnek a dochuťte mletým čili – Dresink je hotový!
6. Lilkové pečené kuličky podávejte s lahodným dresinkem, který jste si připravili a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!