Křehké pláty listového těsta spojené lahodnou nugátovou náplní a korunované hříšným karamelem a mandlemi. Ale kdo by odolal… Příprava je velmi jednoduchá a rychlá, určitě si na něm pochutnáte. Pojďme na recept – koláč z listového těsta s čokoládovým krémem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Co budeme potřebovat:
- 400 g listového těsta
Nugátový krém:
- 30 g lískových oříšků
- 280 moučkového cukru
- 300 g čokolády
- 1 balíček vanilkového cukru
- trochu vody
Karamel s mandlemi:
- 150 g mandlí
- 150 g cukru
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 200 °C. Plechy na pečení vyložte pečicím papírem.
2. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše na tloušťku přibližně 3 mm. Nakrájejte je na 4 obdélníky a přeneste na plech. Pečte 15 minut dozlatova. Vyjměte je a nechte vychladnout.
3. Pro přípravu nugátového krému opražte lískové oříšky na pánvi a poté je důkladně otřete v utěrce, abyste odstranili slupky. Ořechy rozdrťte velmi na jemno.
4. V hrnci s trochou vody rozpusťte moučkový a vanilkový cukr, přidejte ořechy a krátce promíchejte. Nechte vychladnout. Ještě jednou rozmixujte na kaši a spojte ji s rozpuštěnou čokoládou.
5. Na mandlový karamel dejte mandle na pánev, přidejte cukr a pomalu zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí a nezezlátne.
6. Horkou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem, rozetřete do tenké vrstvy a nechte vychladnout. Studený karamel rozlámejte s mandlemi.
7. Na vychladlý plát listového těsta opatrně rozetřete nugátový krém. Postup opakujte se všemi pláty těsta, krémem potřete pouze střed posledního plátu a navrch dejte rozlámaný mandlový karamel.
8. Pokud jste milovníky kávy, zkuste do nugátového krému přidat instantní kávu. Recept tak získá nový rozměr.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.