Přinášíme vám jedinečný recept na dokonalé vepřové kotlety, které jsou obalené v křupavé slupce a doprovázené výraznou pivní omáčkou s jemnou příměsí šalvie. Tento pokrm představuje opravdovou chuťovou explozi. Vepřové kotlety jsou ideální volbou pro milovníky masitých jídel, kteří si rádi dopřávají chuťové lahůdky s lehce pivním nádechem. Připravte si tento výjimečný pokrm a nechte se unést jeho bohatými chutěmi!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové kotlety s pivní omáčkou se šalvií
Co budeme potřebovat:
- 6-8 vepřových kotlet bez kosti
Ostatní:
- 4 lžíce mouky – na obalování
- olej – na smažení
Omáčka:
- 4 lžíce olivového oleje – na smažení
- 3 stroužky česneku
- 1 snítka rozmarýnu
- 5-6 lístků šalvěje
- 300-350 ml světlého piva
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- voda – na podlití
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové kotlety vyklepejte z obou stan a poté je obalte v mouce.
2. Položte je na pánev s rozehřátým olejem, smažte je na středním plameni 3-4 minuty do zlatohněda a po upečení je přendejte na tác.
3. Do stejné pánve nalijte olivový olej, vhoďte 3 stroužky česneku, přidejte snítku rozmarýnu, lístky šalvěje a poté zalijte světlým pivem – promíchejte a vařte na mírném ohni.
4. Následně do pánve položte pečené vepřové kotlety, dochuťte je solí, černým pepřem, pak je ještě podlijte vodou a společně povařte do změknutí.
5. Podávejte je s oblíbenou přílohou a především s láskou.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!