Vychutnejte si skvělý pokrm plný krémové lahodnosti – kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce. Tento recept je ideální volbou pro milovníky kuřecího masa, kteří touží po bohatých a plných chutích. Kombinace něžných kuřecích prsou, bohaté smetanové omáčky a oblíbené přílohy vytváří dokonalou harmonii, která vás nadchne. Připravte si tento výtečný pokrm a dopřejte si chuťovou rozkoš na každém talíři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce s oblíbenou přílohou
Co budeme potřebovat:
- 2 stroužky česneku
- olivový olej – na smažení
- 3 kuřecí prsa
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Omáčka:
- 3 stroužků česneku
- 1 cibule
- 170 ml kuřecího vývaru nebo teplé vody – (1/2 šálky)
- 170 ml tučné smetany – (1/2 šálky)
- hrst petrželky
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si pánev s olejem, dejte do ní rozpůlený česnek a jemně ho usmažte na mírném ohni.
2. Připravte si kuřecí prsa a prořízněte je, ale ne úplně. Dochuťte je solí, černým pepřem a masírujte je, aby se koření vstřebalo.
3. Následně je položte na pánev s česnekem – smažte je 9-10 minut na středním plameni z obou stran dozlatova a po upečení je přendejte na talíř a nechte chvíli stranou.
4. Na stejnou pánev dejte máslo s nadrobno nakrájeným česnekem a nadrobno nakrájenou cibulí – společně smažte na mírném ohni dozlatova.
5. Potom zalijte kuřecím vývarem/teplou vodou, pak přilijte smetanu a vsypte nadrobno nasekanou čerstvou petrželku. Dále přilijte šťávu z 1/2 citronu a dochuťte solí, černým pepřem a muškátovým oříškem.
6. Nakonec do omáčky položte smažená kuřecí prsa, přikryjte pokličkou a na mírném ohni povařte 15 minut.
7. Můžete je také podávat s oblíbenou přílohou, kterou máte rádi.
Přátelé přejeme Vám všem vynikající chuť!