Luxusní atmosféru u vás doma přináší styl Art Deco

Již po první světové válce vznikl umělecký styl, kterým se dodnes inspirují interiéroví designéři. Styl Art Deco v sobě spojuje eleganci, lesk a sofistikovanost. Jestli chcete do svého domova vnést atmosféru luxusu a umění, měli byste se soustředit právě na tento styl. Poradíme vám, jak si zařídit interiér v tomto stylu a co vám doma rozhodně nesmí chybět. Art Deco rozhodně není pro každého, ale milovníci uměleckého stylu se doma mohou pořádně vyřídit při zařizování interiéru.
Zdroj obrázku: Safail / stock.adobe.com

Zařízení

Hlavním prvkem každé místnosti bez ohledu na styl je samozřejmě nábytek. Art Deco nábytek se designově drží minimalismu, ale můžete se setkat i s bohatým zdobením. To se většinou nachází na postelích nebo komodách. Jestli máte již doma nějaký starožitný nábytek, můžete ho velmi jednoduše začlenit do tohoto jedinečného stylu.

Tradičním nábytkem je dřevo s vysokým lakem v černé barvě. K tomu se dokonale hodí chromované nebo pozlacené zdobení. Luxusní konferenční stolky mohou být z exotických dřevin. Klasické jsou pohovky nebo křesla s bílým čalouněním. Ideální je také telecí kůže, která vypadá luxusně a je velmi příjemná na dotyk.

Barvy

V tomto stylu nemůžete očekávat velké množství barev. Celý styl vychází z tmavších barev, ale velmi oblíbená je také kombinace s chromem nebo zlatem. Právě tyto drobné doplňky přináší dojem luxusu a velmi speciální atmosféru ve vašem domově. Barvy navodí vždy správnou atmosféru, takže se na ně při zařizování interiéru musíte vždy soustředit bez ohledu na styl. Z barev můžete do interiéru zvolit barvy, jako je:

  • černá a šedozelená,
  • bílá a máslová,
  • červená,
  • chrom a zlato.

Podlahy

Stejné barevné palety byste se měli držet také v případě podlahy. Velmi oblíbený je mramor, který se do Art Deco dokonale hodí a velmi jednoduše s ním dosáhnete luxusního vzhledu. Z barev podlahy si zvolte černou nebo bílou. A nezapomeňte podlahu doplnit o koberce v barvě hnědé, černé nebo holubí šedi. Ze vzorů na koberce jsou nejlepší geometrické motivy květin.

Osvětlení

Styl Art Deco miluje osvětlení všeho druhu. Do svého domova přineste lustry, nástěnné lucerny, stolní i stojací lampy. Jednoduše všechno, co svítí. Nezapomínejte na produkty se stínítkem. Z materiálů lidé často volí tepané železo, chrom nebo foukané sklo. Některé vám možná budou připadat trochu zastaralé, ale k tomuto stylu se skvěle hodí.

Dekorace

Doplňky u vás doma nesmí chybět a v tomto případě je nesmíte zanedbat. Ideální jsou zrcadla s kovovým rámem, bronzové sochy, svícny, kliky z dveří z niklu nebo chromu. Vždy myslete na použití tepaného kovu, chromu, niklu nebo bronzu. Nebojte se v tomto případě bohatého zdobení a odvážných dekorací, které by si domů nedal každý. Nemusíte mít doma každou dekoraci na světě. Vybírejte je chytře, ale odvážně.

Vytvořte si luxus a eleganci v interiéru vašeho domova s výběrem Art Deco nábytku na Estila-nabytek.cz.