Představujeme vám jedinečný jahodový dezert, který vás okouzlí svou osvěžující chutí a lahodnou texturou. Tento dezert je vyroben z jemné želatinové vrstvy s plnou jahodovou příchutí. Uvnitř vás čeká krémová směs z kokosu a tvarohu, která dodává dezertu bohatou a hladkou konzistenci. Každý sousto se rozplývá na jazyku a přináší dokonalou kombinaci sladké jahodové chuti s lehkou kokosovou notou. Tento dezert je ideální pro letní osvěžení, rodinné oslavy nebo jako lahodná pochoutka po jídle.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Želatinový jahodový dezert s kokosovo-tvarohovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 vejce
- 8 g vanilkového cukru – (1 lžička)
- 90 g cukru -(6 lžic)
- špetka soli
- 90 g mouky – (1/2 hrnku + 1 lžíce)
- 1 lžička prášku do pečiva
Krém:
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 150 g mléka – (3/5 šálky)
- 100 g cukru – (1/2 šálky)
- 600 g smetanového sýra/tvarohu) – (2,5 šálky)
- 300 g smetany 33 % tuku – (1,5 šálky)
- 300 g čerstvých jahod
Želé:
- 300 g čerstvých jahod – (4 hrnky)
- 1 balení jahodové želé
- 500 ml vroucí vody – (2 šálky)
Jak budeme postupovat:
1. Do misky si rozklepněte vejce, přisypte vanilkový cukr, cukr, přidejte špetku soli – vyšlehejte, pak přisypejte prosátou mouku s práškem do pečiva – promíchejte metličkou.
2. Připravte si formu o rozměrech 28 x 18 cm vyloženou pečicím papírem a nalijte do ní těsto, pěkně ho uhlaďte a pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C a potom upečené těsto vyjměte z formy.
3. Do misky jsi nasypte strouhaný kokos a zalijte ho mlékem – promíchejte a nechte 10 minut odležet. Po 10 minutách kokos sceďte a přidejte ho do misky se smetanovým sýrem/tvarohem, kde ještě přilijte 33% smetanu – promíchejte a nakonec přidejte čerstvé jahody nakrájené na poloviny – důkladně promíchejte.
4. Upečené těsto potřete trochou směsi, která zbyla s kokosu, zabalte ho do obruče vystlanou fólií a na něj rozetřete krém s jahodami a uložte na 1 hodinu do lednice.
5. Do misky si nasypejte 1 balení jahodového želé a zalijte ho vroucí vodou – promíchejte.
6. Na ztuhlý krém naaranžujte celé krásné čerstvé jahody a pak pomocí lžíce polijte jahody horkým jahodovým želé.
7. Nechte trochu vychladnou a uložte potom na 4 hodiny do lednice.
8. Želatinový jahodový dezert s kokosovo-tvarohovým krémem podávejte s láskou a půvabem.
Přátelé přejeme vám dobrou jahodovou chuť!