Připravte se na jedinečný gastronomický zážitek s naší vepřovou krkovicí plněnou lahodnou žampionovou směsí. Každý kousek nabídne kombinaci šťavnatého vepřového masa a krémové žampionové symfonie, která se rozplývá na jazyku. Tuto lahůdku podáváme s zapečenými bramborami, které poskytnou dokonalý doprovod pro tuto neodolatelnou chuťovou paletu. Připravte se na skutečnou hostinu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová krkovice plněná žampionovou směsí se zapečenými bramborami
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřové krkovice
- sůl – podle chuti
- černý pepř- podle chuti
- bazalka – podle chuti
- olej – na pokapání
Směs:
- 6 žampionů
- svazek zelené cibule
- 2 malá rajčata
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce taveného sýra
Příloha:
- 5-6 brambor
- 100 g slaniny
- sůl – podle chuti
- 2 lžičky uzené papriky
- olej – na pokapání
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si vepřovou krkovici a posypte ji solí, černým pepřem, bazalkou, poté je pokapejte olejem – masírujte, aby se koření vstřebalo a postup opakujte i na druhé straně.
2. Do mísy si dejte nakrájené žampiony, nasekanou zelenou jarní cibulku, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a pak přidejte tavený sýr – důkladně promíchejte.
3. Směs naneste na krkovice, pěkně ji rozetřete a pak srolujte do ruličky, poté je svažte nití, aby se nerozpadly a položte je na plech vyložený pergamenovým papírem.
4. Pečte je v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.
5. Mezitím do jiné mísy dejte na půlměsíčky nakrájené brambory, přidejte nadrobno nakrájenou slaninu, poté pokapejte olejem a ještě dochuťte solí, uzenou paprikou – důkladně promíchejte.
6. Následně je přendejte do zapékací mísy a pečte je v předehřáté troubě 35 minut při 180 °C.
7. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou krkovice a brambory upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.
8. Podávejte je s láskou a grácií.
Přejeme Vám všem dobrou chuť!